Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gősi Vali receptje és fotója !
2 dl enyhén cukrozott, langyos tejben felfuttatunk 1-2 dkg élesztőt, 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral és 15 dkg puha vajjal, vagy margarinnal egy vaníliás cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 35 dkg lisztet, egy csipet sóval, pici sütőporral vegyítve, és a keverőgép dagasztó tárcsájával néhány percig keverjük. Kalácstésztához hasonló, finom, lágy tésztát kapunk, amit 15 percig hűtőben pihentetünk.
Amíg pihen a tészta, kemény habbá verjük a nyolc tojás fehérjét, hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, 10 dkg kristálycukrot, és tovább verjük. Előkészítünk 10 dkg mákot, 10 dkg diót, 10 dkg kókuszt, és egy tálban a hab harmadrészével lazán átkeverjük valamelyik tölteléket. Én a kókuszossal kezdtem, a dióssal folytattam, és végül a mákos keverék készült el, amit dúsíthatunk mazsolával, mandulával, diódarabokkal, és ízesíthetünk fahéjjal, reszelt citromhéjjal, narancshéjjal, ízlés szerint.
A tésztát három db téglalapra nyújtjuk, és a lapokat egyenként megkenjük a töltelékkel, majd óvatosan felcsavarjuk (akár egy konyharuha segítségével), majd másfél cm-es kis csigákra szeleteljük.
A 180 fokra melegített sütőben kb. 15 percig sütjük a sütőpapírral bélelt tepsibe óvatosan beleállított kis kalácskákat.
Ne féljünk, ha kifolyik a töltelék, és attól se, ha formátlanok a még nyers kalácskák. Mire aranysárgára sülnek, gyönyörű formájuk lesz, még úgy is, hogy szinte valamennyi eltér kicsit a másiktól. Vaníliás porcukorral meghintjük, és ha karácsonyra szánjuk, érdemes rejtekhelyet keresnünk, nehogy addig észrevétlenül elfogyjon.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Keksztekercs
TORTA - Krumpli-csoki
CUKROSOKNAK - Túrótorta
TEA - Angolosan