Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:


  • 25 dkg margarin
  • 2 dkg kakaópor (cukor nélküli)
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dkg tejpor
  • 6-8 fagyi tölcsér
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

A margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a porcukorral és a tejporral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a meleg margarint és 1 dl forró vizet, majd habverővel habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük, azzal a tölcsérekbe töltjük, és pár órára hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 db. vajas kifli
  • 2 ek. méz
  • 4 dl. tej
  • 8 dkg vaj
  • mák, cukor

 

Elkészítése: 

A kifliket ujjnyi vastag darabokra vágjuk, és fokozatosan leöntjük tejjel. Alaposan kivajazott sütőedénybe tesszük. Tálalás előtt 15 percre előmelegített sütőben jól átmelegítjük, végül mézzel, és cukros mákkall szórjuk meg.

 

 

Hozzávalók:

  • 35 dkg szikkadt kalács
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kisebb alma

 

Elkészítése:

A vajat a tojásokkal és a cukor felével habosra keverjük, majd a langyos tejet hozzáöntjük. A kalácsot felkockázzuk és bele áztatjuk az előbbi keverékbe. A cukor másik felét összekeverjük dióval majd meghempergetjük benne a lecsöpögtetett kalácsokat. Felét tűzálló tálba tesszük, a tetejére rátesszük az alma szeleteket és a mazsolát, majd a guba másik felét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 ek. olaj
  • fél kiló kukoricaliszt
  • 25 dkg reszelt sajt
  • só (vegeta)

Elkészítése:

Forró,sós vízben sűrűre főzzük a kukoricalisztet , olajos kanállal kiszaggatjuk. Tűzálló edényben  lerakjuk, soronként reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben a sajt pirulásáig sütjük.(Kb 10-15 perc)

Tipp: kis tejjel is meg lehet locsolni

Hozzávalók:

  • 1/2 kiló szárazbab (fehér)
  • 20 deka húsos füstölt szalonna
  • 2 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pici citromhéj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 3 krumpli
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • 3 leveskocka
  • 2 savanykás alma
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem


Elkészítés: A szalonnát megmossuk, előző nap kb. 1 liter vízben puhára főzzük, levében hagyjuk kihűlni. Ugyancsak előző este beáztatjuk a  babot. Másnap a babot hideg vízzel leöblítjük, és a szalonna főzőlevébe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a kis darab citromhéjat, és feltesszük főni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú zeller
  • 2o deka darálthús
  • kis füstölt szalonna
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 3 közepes gomba
  • 1  tojás + 1 sárgája
  • 20 deka reszelt sajt
  • diónyi vaj
  • 1 kis tejföl
  • só, vegeta, bors
  • petrezselyem

 

Elkészítés:

A zellergumókat alaposan megmossuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűltek, félbevágjuk őket és a közepüket kivájjuk. Miközben a zeller fő, elkészítjük a tölteléket: a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felaprózott gombát, a vágott petrezselymet és a darált húst, 10 percig erős tűzön pirítjuk, hagyjuk kihűlni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • fél kiló sárgarépa, lehetőleg minél vastagabb, tömzsibb darabok
  • 4 közepes gomba
  • 5 dkg margarin
  • 2 bő ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl  tejföl
  • 1 cs. petrezselyem
  • só, kevés bors


Elkészítés:

A sárgarépákat megtisztítjuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A margarinból, tejből, lisztből besamelt készítünk, belekeverjük a kis kockára vágott gombát, ízesítjük sóval,  borssal, pici tejföllel, és a kivájt sárgarépa üregébe halmozzuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 kisebb, zsenge padlizsán
  • 3 uborka nagyságú zsenge cukkíni
  • 1 húsos zöldpaprika
  • 5-6 közepes paradicsom
  • 2 nagy fej hagyma 4 gerezd fokhagyma
  • 10-15 friss bazsalikomlevél
  • 2 ek. oliva olaj
  • 40 deka reszelt sajt
  • 10-20 deka juhsajt, esetleg feta

 

Elkészítés:

A hámozatlan megmosott padlizsánt műanyag vagy fakéssel 1 cm vastag szeletekre vágjuk, fél órára besózzuk majd gyors öblítés után lecsöpögtetjük. A hámozatlan Cukkínit is felszeleteljük.

Tovább 

Hozzávalók (4 pohár):
  • 1 bögre kávé
  • 1 bögre tej
  • 2 tk. kakaópor
  • fél bögre tejszín
  • cukor vagy édesítő
  • 1 bögrényi keményrefagyott csokifagyi

Elkészítés:

Keverjük össze a hideg kávét a tejjel és a tejszínnel. Adjuk hozzá a cukrot, a kakaót majd öntsük a  poharakba osztott, turmixgéppel felaprított csokifagyira. Ha  fagyi nem teljesen jeges, vagy nagyon tejszínes,  inkább  tegyük tört jéggel, gombócokban a pohárba.

Hozzávalók (2 pohár):

 

  • fél liter tej
  • instant kávé, vagy capuccinó por, előírás szerinti mennyiségben
  • 1 kupica rum


Elkészítés:

Az instant kávét keverjük össze a hideg tejjel, a tejszínnel és a rummal. Osszuk szét két pohárba. Tehetünk bele jégkockát, vagy a jégkockatartóban fagyasztott tej-kockát.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu