Gasztro: KARÁCSONYRA - Csokis fenyőcskék

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:


A tésztához:

60 dkg liszt,

40 dkg vaj,

20 dkg porcukor,

6 zacskó vaníliás cukor,

2 tojássárgája,

bő csipetnyi só,

1 tk őrölt fhéj

2 cirom lereszelt héja.


A töltelékhez:

20 dkg vaj,

20 dkg csoki,

4 ek porcukor.


A bevonathoz:

porcukor, 

zöld ételfesték,

apró színes cukorka, vagy drazsé cukor


Elkészítés:

 

Tészta:

A vajat összemorzsoljuk a liszttel.  Hozzá  gyúrjuk a többi alapanyagot, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.

 

Lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és párpsos számú fenyőformára szaggatjuk. (A végén majd kettesével összeragasztjuk õket).

 

A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.

A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben lözepes lángon kb. 10-12 percig sütjük (nem szabad megbarnulnia). 

Ha megsült, és kihűlt, a csokis krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk, majd oldalanként bevonjuk cukormázzal és cukordrazséval díszítjük.

 

krém:

A csokit megolvasztjuk, aztán kihűtjük. Amikor már majdnem dermedt belekeverjük a vajat és a porcukrot. A csokikrémet alaposan kikeverjük.

 

cukormáz:

10 dkg porcukrot nagyon alaposan elkeverünk egy-két kiskanálnyi forró vízzel és az ételfestékkel. A cukrot egy tálkába szórjuk. Aztán először csak egy teáskanál forró vizet adunk hozzá. Összekeverjük. Ha még nem áll össze, cseppenként adjunk hozzá még egy kis vizet. Vigyázat, nagyon kevés víz kell! Egy éppen csak kenhető, de nem nagyon folyós krémet kell kapnunk.
Ezzel a mázzal vonjuk be a sütiket.
 

 

Ha állt egy kicsitt, finomabb, puhább, de akkor tanácsos még többet készíteni....

Címkék: bejgli dió mézeskalács dísz hagyomány karácsony lovas Éva lovaseva módszer régi süti édes ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu