Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt,
40 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
6 zacskó vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
bő csipetnyi só,
1 tk őrölt fhéj
2 cirom lereszelt héja.
A töltelékhez:
20 dkg vaj,
20 dkg csoki,
4 ek porcukor.
A bevonathoz:
porcukor,
zöld ételfesték,
apró színes cukorka, vagy drazsé cukor
Elkészítés:
Tészta:
A vajat összemorzsoljuk a liszttel. Hozzá gyúrjuk a többi alapanyagot, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és párpsos számú fenyőformára szaggatjuk. (A végén majd kettesével összeragasztjuk õket).
A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben lözepes lángon kb. 10-12 percig sütjük (nem szabad megbarnulnia).
Ha megsült, és kihűlt, a
csokis krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk, majd oldalanként bevonjuk cukormázzal és cukordrazséval díszítjük.
krém:
A csokit megolvasztjuk, aztán kihűtjük. Amikor már majdnem dermedt belekeverjük a vajat és a porcukrot. A csokikrémet alaposan kikeverjük.
cukormáz:
10 dkg porcukrot nagyon
alaposan elkeverünk egy-két kiskanálnyi forró vízzel és az
ételfestékkel. A cukrot egy tálkába szórjuk. Aztán először csak egy
teáskanál forró vizet adunk hozzá. Összekeverjük. Ha még nem áll össze,
cseppenként adjunk hozzá még egy kis vizet. Vigyázat, nagyon kevés víz
kell! Egy éppen csak kenhető, de nem nagyon folyós krémet kell kapnunk.
Ezzel a mázzal vonjuk be a sütiket.
Ha állt egy kicsitt, finomabb, puhább, de akkor tanácsos még többet készíteni....
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Kelt fonott kalács
KARÁCSONYRA - SÜTI - Keksztekercs
KARÁCSONYRA - Karácsonyi korongok
KARÁCSONYRA - TEJSZÍNES MÉZESKALÁCS