Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A sötét réteghez:
1/2 kiló darált vagy finomra tört háztartási keksz (készen is kapható),
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
10 dkg kókuszreszelék,
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1-2 evőkanál rum (vagy egy mokkáskanál rumaroma),
tej.
A világos réteghez:
2 dl tej,
15 dkg porcukor,
15 dkg hideg vaj,
fél csomag főzős vaníliás pudingpor,
5 csomag vaníliás cukor.
+ A tetejére: 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Először a világos krémet készítjük el. A 2 dl tejjel, a cukorral és a pudingporral sűrű pudingot főzünk. Amikor készen van, belekeverjük a vaníliás cukrot, és egy evőkanál vajat. Ezután a pudingot néha átkeverve kihűtjük. Amikor kihűlt, gépi habverővel kis adagokban beledolgozzuk a maradék vajat.
A sötét "tészta"
hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, amennyi ahhoz kell, hogy
rugalmas, nem ragacsos, gyúrható, egynemű masszát kapjunk. Az így kapott
masszából egy hosszúkás rudat formálunk.
A gyúródeszkát vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük a barna tésztát, 3-4 milliméter vastag téglalapot nyújtunk belőle. A téglalapra egyenletes vastagságban rákenjük a vaníliás krémet. Ezután a tésztát, mint a bejglit, szorosan föltekerjük.
A süteményt meghempergetjük a gyúródeszkára szórt kókuszreszelékben, aztán legelább két órára, de inkább egy éjszakár, vagy napra hűtőbe tesszük.
Ferdén szeletelve tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Kelt fonott kalács
KARÁCSONYRA - Karácsonyi korongok
KARÁCSONYRA - TEJSZÍNES MÉZESKALÁCS
KARÁCSONYRA - Karácsonyi kalács