Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
GESZTENYÉS TYÚKMELL - EXTRA MÓDON
Hozzávalók:
1 nagy tyúkmell (50 dkg),
1 egész tojás,
1 db savanyú uborka,
10 dkg füstölt szalonna,
6 gerezd fokhagyma,
10 dkg gesztenyemassza,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fe-kete bors.
A húsról lehúzom a bőrt, lehetőleg egyben, majd úgy csontozom ki, hogy a két
fél mell is egyben maradjon. A két tömör húsdarabot 4 gerezd, tisztított,
lapokra vágott fokhagymával megtűzdelem, megsózom, majd külön-külön
alufóliába csomagolva forrásban lévő vízbe te-szem, és legalább harminc
percig főzöm. Közben a tojást habosra verem, hozzáadom a villá-val
szétnyomott gesztenyemasszát és a fűszereket. Öt dkg füstölt szalonnát
ledarálok, és a zú-zott fokhagymával meg az almareszelő durva fokán
lereszelt uborkával együtt hozzákeverem. A tyúkmell bőrét kiterítem, rákenem
a gesztenyés-fűszeres tölteléket, és az egészet felcsava-rom. Ugyancsak
alufóliába csavarva a hústekercsekhez teszem, és együtt főzöm tovább. Ha a
töltelékes tekercs is legalább húsz percig főtt, akkor a lángot lezárom
alatta, és a lében ha-gyom kihűlni. Az alufóliából kibontom, és egy új
fóliába betekerve jól lehűtöm. Tálalás előtt karikákra vágom a húst is és a
tölteléket is, majd egy hosszúkás tűzálló tálra a következőkép-pen teszem:
egy karika mellhús, utána egy karika töltelék, megint egy húskarika, és így
to-vább addig, amíg csak tart belőle. A maradék füstölt szalonnát annyi
nagyon vékony szeletre vágom, amennyi a húskarika, és ráborítom a húsra,
ezután az előmelegített, forró sütőben (vagy grillsütőben) piros-ropogósra
sütöm. Bármilyen zöldség- vagy burgonyaköret illik mel-lé.
Elkészítési ideje: kb. 90 perc.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Mézes krémes (grízkrémmel)
KARÁCSONY - Nemezeti menü -hagyományok, avagy hol, mit szokás enni Karácsonykor?
KARÁCSONYRA - Gesztenyés pulyka
KARÁCSONYRA - Gesztenyés töltött pulyka almával, libamájpürével