Gasztro: KARÁCSONYRA - Gesztenyés töltött csirke

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

GESZTENYÉS TÖLTÖTT CSIRKE



1 közepes nagyságú csirke,


25 dkg gesztenyemassza,


15 dkg gomba,


1/2 dl konyak,


5 dkg vaj,


1 tojás,


1 dl tej,


1 gerezd fokhagyma,


1 mokkáskanál törött fekete bors,


ízlés szerint só.



A gombát megtisztítom és nagyon apróra vágom. 2 dkg vajon sóval, borssal,
saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ha kihűlt, összekeverem a
felvert tojással, a tejjel, a gesztenyemasszával, a konyakkal és a
tisztított, szétzúzott fokhagymával. A csirke fellazított bőre alá töltöm a
gesztenyés tölteléket. A maradék vajjal egy tűzálló tálat kikenek, a
szárnyast belefektetem, és a már megsózott bőrét kevés olvasztott vajjal
átkenem. Befedve puhára sü-töm, majd fedő nélkül mindkét oldalát megpirítom.
Tejszínes-petrezselymes kukorica a köre-te, amit úgy készítek, hogy a
gyorsfagyasztott, morzsolt kukoricát kevés vajon átforgatom, majd 1 dl
tejszínnel besűrítem és petrezselyemzölddel, borssal ízesítem. A
felszeletelt csirke mellé teszem.
Elkészítési ideje: 80 perc


 

 

Címkék: bejgli csirke dió dísz gesztenye gesztenyés hagyomány karácsony lovas Éva lovaseva máj mézeskalács módszer régi ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu