Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt,
40 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
6 zacskó vaníliás cukor,
2-3 tojássárgája,
3 citrom reszelt héja.
A töltelékhez: lekvár.
Elkészítés:
A vajat l összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi alapanyaggal is egybedolgozzuk.
Egy órát hűvös helyen pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és kis kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodiknak a közepéből kiszúrunk egy kisebb kört is. (Termsézetesen, más formával i készülhet, amiylet csak szeretnénk, de úgy a szép, ha a közepe ugyanazzal a -kisebb - mintával van kiszúrva).
A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
A lapocskákat kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben (170-180°C) kb. 10-12 percig sütjük .
Amikor megsültek, a lekvárral ,gkrnjük az alap "teli" mintát, s a tetrejére ragasztjuk a lyukas formát.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Kelt fonott kalács
KARÁCSONYRA - SÜTI - Keksztekercs
KARÁCSONYRA - TEJSZÍNES MÉZESKALÁCS
KARÁCSONYRA - Karácsonyi kalács