Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

50 dkg burgonya
3 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál ételízesítő (sómentes)
1-2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)
só (himalája)
bors

1. tisztítsuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel (nem szükséges nagyon apróra, mixelni fogjuk)
2. az olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét)
3. adjuk hozzá a többi zöldséget, ízesítsük (ételízesítő, bors), majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje
4. fedő alatt főzzük, amíg a burgonya megpuhul, majd botmixerrel krémesítsük
5.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 4  krumpli
  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • só (ételízesítő)
  • ízlés szerint bors, majoranna, aprított petrezselyem zöld, esetleg kapor
  • + kis reszelt sajt - elhagyható!


Elkészítés:  Az áttört, főtt krumplit elkeverünk 6 dkg vajjal, egyenként hozzákeverünk 4 tojássárgáját, megsózzuk, fűszerezzük, és végül a 4 tojás keményre vert habjával elkeverjük. Kikent formában 40 percig  sütjük. Tálaláskor leöntjük a maradék, olvasztott vajjal Meghinthetjük reszelt sajttal is.

Tovább 

 
Hozzávalók: (4 személyre)
  • 4 csésze erős kávé
  • 6 tk. cukor vagy enenk megfelleő emnnyiségű édesítőszer
  • 4 kupica fekete-erdei pálinka

Elkészítés:

Készítsük el a kávét, édesítsük, majd öntsük hozzá a pálinkát., és osszuk a csészékbe. Melegen az igazi!

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli, két evőkanál olaj, 30 dkg főtt, füstölt császárszalonna, vagy más, puha, húsos szalonna, ételízesítő, majoranna, bors, 2 paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 1 nem csípős zöldpaprika, 1kis pohár zsírszegény tejföl.
Elkészítés:A krumplit meghámozzuk és fél cm vastag karikákra vágjuk. Egy jénai vagy agyagtál aljára öntjük az olajat, ráhalmozzuk a burgonyakarikákat, erre meg a  szalonnát, a paradicsom-, paprika-, és a hagymakarikák.  Ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel.

Tovább 

network.hu

 

Reviczky Gyula: Húsvét

 

Fakadnak már a virágok,
Kiderül az ég,
És a föld most készül ülni
Drága ünnepét.
Szíveinkben, mint a földön,
Ma öröm legyen,
Feltámast az isten-ember
Győzedelmesen!

Aki tudja, mint töré fel
Sírját a dicső;
Aki látja, hogy a földön
Minden újra nő:
Gondoljon feltámadásra,
Mely örök leszen…
Feltámadt az iste-ember
Győzedelmesen

network.hu

Hozzávalók:
  • 8 közepes krumpli
  • 1 bő marék spenótlevél, vagy egy csomag mirelit fele
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 deci forralt vagy UHT tej
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • aprított petrezselyem
  • 4-6 gerezd zúzott fokhagyma
  • só (vegeta)
  • ízlés szerint borsikafű, vagy  őrölt bors


Elkészítés: Főzzük héjában puhára, de nem szétesősre a krumplit. Turmixoljuk össze a szósz hozzávalóit . Hagyjuk állni negyed órát, majd újra turmixoljunk rajta egyet.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 8 közepes krumpli
  • 1 bő marék sóskalevél, vagy egy csomag mirelit fele
  • 2 dl joghurt
  • 2-3 evőkanál tehéntúró
  • aprított kapor
  • kis citromlé
  • só (vegeta)
  • ízlés szerint borsikafű, vagy  őrölt bors


Elkészítés: Főzzük héjában puhára, de nem szétesősre a krumplit. Turmixoljuk össze a szósz hozzávalóit . Tányéronként 2-2 szem, félbe vagy negyedbe vágott krumplit teszünk, s meglocsoljuk a mártással.

Hozzávalók:

fél kiló szép sertéslapocka, 2 fej vöröshagyma, 1-2 dl fehérbor, 4 szelet füstölt szalonna, 1 evőkanál szsír (vagy étolaj), majoránna, bors, só, 5 gerezd fokhagyma, 1 kg krumpli.
Elkészítés:A szalonnát kis csíkokra vágjuk és kisütjük a felhevített zsiradékban, majd kifehérítjük a zsírban a felcsíkozott sertéshúst. Megsózzuk, borsozzuk, beletesszük az aopróra vágott vöröshagymát, a megtisztított fokhagymát, ízlé szerint majorannát, s felöntjük a borral, illetve 1 dl vízzel.

Tovább 

Hozzávalók:

80 dkg finomliszt, egy kockányi (25 dkg) sütőmargarin, 2,5 dl tej, egy teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, só, egy csapott teáskanálnyi őrölt köménymag, 1 tojás, némi egész köménymag.
Elkészítés:A lisztet a sütőmargarinnal, sóval, köménymaggal és az élesztős-cukros tejjel összegyúrjuk. Egy cm vastag tésztát nyújtunk a masszából és egy óráig letakarva kelesztjük. A felvert tojással megkenjük a tészta tetejét, megszórjuk köménymaggal, majd két cm széles, 4 cm hosszú rudakat vágunk ki egy vizes kés segítségével.

Tovább 

Hozzávalók:
1 csésze bulgur
2 csésze kockázott paradicsom
2 csésze kockázott kígyóuborka
fél csészényi kockázott lilahagyma (lehet újhagyma is)
2 csésze aprított petrezselyem
fél csésze menta
1 egész citrom héja és leve
3 evőkanál olívaolaj
1 kanálnyi őrölt kömény

bors


Elkészítés:

A bulgurt nyakonöntjük két csésze forró vízzel vagy zöldséglével, lefedjük, és állni hagyjuk. Ha már szépen megszívta magát, hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát, a megmosott, felaprított petrezselymet és mentát.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu