Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:
  • fél kiló csirkemell
  • 2 nagyobb alma
  • 1 citrom
  • 1 kis doboz főző tejszín
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • só (vegeta)
  • őrölt fehérbors
  • tárkony
  • citromfű
  • esetleg egy krumpli
Elkészítés:

A felkockázott csirkemellet habzásig hevült vajon fehéredésig futtatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott almát és a durvára tört diót. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Alaposan átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és forraljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1,20 kg finomliszt
  • 2 evőkanál olaj (vagy más ennek megfelelő mennyiségű zsiradék)
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 és fél teáskanál só
  • 1 csomag élesztő
  • 1 nagyobb bögrényi langyos víz
Elkészítés:

Langyos-cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy vajdlingba szórjuk a lisztet, a sót, alaposan elkeverjük, majd a liszt közepében mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk, miközben hozzáadjuk az olajat is.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb karfiol
  • 2 tojás
  • 25 deka reszelt sajt
  • liszt,
  • zsemlemorzsa,
  • só (vegeta)
  • olaj

 

Elkészítése:
Az alaposan sós (vegetás) vízben megfőzött és lecsepegtetett karfiolt kis rózsánként bebundázzuk lisztbe, tojásba és a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Tálalhatjuk tartármártással,  vagy más pikáns mártással és rizzsel, magában krumplipürével, vagy főzelékekhez feltétként is.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 30 dkg  gomba 
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 1 kg krumpli
  • oolaj
  • vegeta
  • bors
Elkészítés:

A gombát vékony szeletekre, a hagymát apróravágjuk, és 1 evőkanál olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, ételízesítővel és borssal ízesítjük. A paradicsom levet enged, ebben összepárolódik a gomba és a hagyma. Elfőzzük alóla a levet, de nem teljesen.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1,5 fej fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)
  • olaj
  • só (vegeta)
  • bors
  • majoranna
  • 1/2 kiló natúr tofu
  • 1,5 kg krumpli
Elkészítés:

A tofut kb 5 cm hosszú, fél cm vastag és fél cm széles csíkokra vágjuk, jól megszórjuk vegetával és beleforgatjuk zúzott fokhagymás pici olajba, majd legalább egy napig így hagyjuk álni.

Másnap olajon megdinszteljük a hagymát, zúzott fokhagymát, majorannát adunk hozzá, és néhány perc múlva a tofut és a tört fokhagymát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kiló csicsóka
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 erőleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • só (vegeta)
  • őrölt fehérbors

 

Elkészítés:

A csicsókát és az újhagymát megtisztítjuk, az előbbit felkockázzuk, a hagymát vékonyra szeleteljük. Egy kisebb fazékban kb 1 liter vízzel, a leveskockákkal, ízlés szerint sóval, vegetával, őrölt fehérborssal, felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük.

Ha puha, és kicsit kihűlt, összeturmixoljuk.

A főzőtejszínt hozzáadjuk, és összefőzzük vele, de kis lángon.

Tovább 


Hozzávalók:
  • 1  friss, zsenge tök
  • 1 nagy csomag kapor
  • só, vegeta
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, két végét levágjuk. A belső, magos részt hosszú nyelű kanállal kikaparjuk, majd kb centi vastag (inkább picit vékonyabb, mint több) szeletekre felvágjuk, besózzuk. A kaprot finomra vágjuk, beleforgatjuk a gyengén kinyomkodott tökkarikákat.

Szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozzuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

 

  • 1 normál doboz (40 dkg)  nutella illetve mogyorókrém
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 bő evőkanál porcukor
  • esetleg vanilia aroma
  • kész piskóta- toratalap, vagy kb 9 tojásból sütött piskóta

Elkészítés:

A nutellát és a mascarpone sajtot összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük 2 evőkanál porcukorral (és vanilia araomával). A piskótát keresztben 3-4 rétegre vágjuk. Az első lapra nutellát kenünk - ha túl merev, langosítsuk kicsit meleg helyen - majd a következőre telszínhabot, s megint nutella jün, ha van mége gy réteg, arra ismét tejszín.

Tovább 

Háztartási kekszeket összeragasztunk a követklező krémmel: Az előírás felének megfelelő tejjel főzzük meg a csomag pudingot, majd kikeverjük, 1/2 kocka margarinnal. A "ragasztás torony formán, egymásra történjen. Majd  tegyül a hűtőbe. Másnapra a keksz megpuhul, ekkor ferdén szeleteljük, így érdekes, csíkos lesz.Ha nagyobb emnnyiséget szeretnénk, érdemes akár több féle pudinggal, több színűre csinálni...

25 dkg spagetti (bio, durum, vagy teljes kiőrlésű gabonából)
50 dkg csiperke gomba (bio, ellenőrzött)
1 db vöröshagyma (bio)
2 gerezd fokhagyma (bio)
2 dl tejszín (gabona tejszín)
só (himalája)
bors
1 teáskanál oregano
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor medvehagyma - opcionális
2 evőkanál olivaolaj

1. tegyük fel főni a tésztavizet (sóval és 1 evőkanál olivaolajjal)
2. tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát vékonyan karikázzuk, a gombát félbe, majd vágott élre fektetve vékonyan szeleteljük fel
3.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu