Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

1 kis pohár tejfölt 1 kiskanál cukorral meglangyosítunk, belemorzsolunk 5 deka élesztőt. Míg fut, fél kiló lisztet 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval elmorzsolunk, belereszelünk 25 deka trappista sajtot. Ezzel is elmorzsoljuk, majd közepébe fészket készítünk. Beleteszünk 1 tojássárgát, 25 deka túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, nem kell sem hajtogatni, sem keleszteni. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot.

Tovább 

Hozzávalók:

1 szál füstölt kolbász , 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 karalábé, 1 kisebb zeller gumó fele, 3 kis krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evőkanál liszt, 3 húsleveskocka, 2 evőkanál olaj vagy zsír, 1 kis pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem apróra vágva, só (ételeízesítő), esetleg köménymag

Elkészítés:A megpucolt leveszöldségeket apróra felkarikázzuk, aprítjuk,  majd megpirítjuk egy evőkanál zsiron. Felöntjük másfél liter vízzel, megsózzuk.

Tovább 

 

Hozzávalók

  • 20 dkg sonka
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 4 savanykás alma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • oreganó
  • kakukkfű
  • olaj

Elkészítés:

A sonkát csíkokra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, a fokhagymát átnyomjuk, a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, és a húsát karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Az
oregánóval, a kakukkfűvel, fűszerezzük.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 4 nagy "körbe" szelet kenyér
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 2 tojás,
  • 1 dl tej,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 bő teáskanál vegeta,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kis olaj.
Elkészítés:

A sütőt közepes lángon előmelegítjük. Ha vastag, kemény a kenyér héja, levágjuk, a szeleteket pedig félbevágjuk. A tepsit kikenjük olajjal. Nagy, mély tálban a tojást a tejjel habosra verjük, közben hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát.

A kenyereket sorban belemártogatjuk, ha végeztünk, kezdjük az elsővel, addig ismételgetve, míg van a tojásos tejből.  A kikent tepsibe rakjuk őket, szorosan.

Tovább 

 

Hozzávalók:
  • répa,
  • káposzta,
  • kínaikel,
  • póré hagyma,
  • fokhagyma,
  • curry por,
  • gyömbér,
  • szójaszósz,
  • só,
  • olívaolaj
Elkészítés:

A vékony csíkokra illetve karikára vágott zöldségeket forró olívaolajon wokban,  hirtelen megpirítjuk, megszórjuk curry-vel, reszelt gyömbérrel, sóval, meglocsoljuk szójaszósszal és a tűzön összeforgatjuk.

Üvegtésztával, rizzsel finom.

Megszórhatjuk a végén egy kis babcsírával is, de azt már ne melegítsük.

Tovább 

Hozzávalók:

Nyomózsák szükséges hozzá!


  • 1 kiló krumpli
  • 15 dkg vaj + a tepsi kikenéshez
  • 4  tojássárgája
  • kis szerecsendió
  • só,(vegeta) bors, esetleg aprított petrezselyemzöld


Elkészítés: A krumplit sós vízben megfőzzük, áttörjük, elkeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, fűszerezzük. Kikent tepsibe nyomózsákkal  kör alakokat nyomunk és aranysárgára sütjük.  Ha nincs nyomózsák, kanállal kis halmocskákat is szaggathatunk, de, mondani sem kell, az előbbi verzió sokkal érdekesebb...

Tovább 

Hozzávalók:

(Egy tepsire való adag)

 

  • 1 kis doboz  tejföl
  • bacon szalonna
  • 15 dkg füstölt mozzarella
  • 10 deka feta vagy juhtúró
  • 10 deka reszelhető, aromás kemény sajt
  • 5 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoranna

Elkészítés:


A nyers, kinyújtott pizzatésztát a tepsibe fektetjük. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, a sóval,  és a majorannával. Megkenjük vele a tésztát. Erre szórjuk a fetával kockákat,  vagy morzsoljuk a juhtúrót, hintjük a gombát, a reszelt füstölt sajtot, és a bacon csíkokat, majd meghintjük a rszeltsajttal

Tovább 

Fél kiló átszitált lisztet eldolgozunk 22 dkg vajjal, 3 dkg kis tejben
felfuttatott élesztővel, 3 tojás sárgájával, 1 pohár tejföllel, sóval. Este összegyúrjuk, fél óra pihentetés után tegyük be a hűtőbe, másnap
kiszaggatjuk, tojással megkenjük és kisütjük.

Hozzávalók (kb 3-4 adag)

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 2 teáskanál vegeta
  • majoranna
  • 20 dkg cserkészkolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 cukkini
  • 6 evőkanál olaj
  • 4 szem paradicsom
  • 6 dl tyúkhúsleves (kockából)

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockára vágjuk, a vegetával beszórjuk, és állni hagyjuk, amíg a többi hozzávalót előkészítjük. A kolbászt  a hagymát  és a cukkínit karikára vágjuk.
Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a kolbászt, félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 13 púpozott, + 1 evőkanál cukor,

10 dkg darált dió,

2 tojás,

egy kockányi  sütőmargarin, fél dl sütőrum ( rumaroma), késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, őrölt fahéj és szegfűszeg,4 bő evőkanál, lehetőleg sütésálló sárgabaracklekvár, egy teáskanál olaj.
Elkészítés:A lisztet, a cukrot, a margarint, a két tojás sárgáját, a diót, a szódabarbónát, a sütőrumot, a sót és a szegfűszeget meg a fahéjat összegyúrjuk annyi vízzel, hogy rugalmas masszát kapjunk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu