Gasztro: KENYÉR - egyszerű, fehér

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 1,20 kg finomliszt
  • 2 evőkanál olaj (vagy más ennek megfelelő mennyiségű zsiradék)
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 és fél teáskanál só
  • 1 csomag élesztő
  • 1 nagyobb bögrényi langyos víz
Elkészítés:

Langyos-cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy vajdlingba szórjuk a lisztet, a sót, alaposan elkeverjük, majd a liszt közepében mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk, miközben hozzáadjuk az olajat is. Ha túl kemény a tészta, adjunk hozzá még egy kis langyos vizet, de óvatosan, apránként próbálgatva, neogy végül meg sok legyen!

Amikor a tészta leválik az edény faláról és a kezünkről is, ababhaghatjuk a dagasztást.  tehyük langyos helyer 3/4 órát kelni.

Sütés előtt a tejét  meg lehet vágni.  Kb.200 fokos sütőben kell sütni 45-50 percig (persze ez függ a sütőtől is). Ha megsült, tiszta vízzel kenjük meg még forrón.
Ha kong az alja és szép barna, akkor sült meg, de aki  bátortalanabb, egy hústűvel is ellenőrizheti, belül ragad-e még...

Címkék: elkészít főz gasztro gasztronómia konyha lovas Éva lovaseva olcsó recept szakács séf takarékos tojás tálal étel íz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu