Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

2 nagy fejessaláta, 3 tojás, 2-3 cikk fokhagyma, 1 csapott evőkanálnyi liszt, egy evőkanál ecet, 2 szelet füstölt szalonna, finomra metélt zöld kapor (kb. két evőkanálnyi), só, bors, 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g).
Elkészítés:A salátát leveleire szedjük és alaposan megmossuk, majd megszárítjuk. A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd a pörcöket kiszedjük. A salátát fél liter víz hozzáadásával a zsíron megpároljuk, rádobjuk a pépesített fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

Tovább 

Kb fél kiló savanyú káposztát  pici zsíron 5-10 perci dinsztelsz.Felversz 5-6 tojást vegetával vagy sóval, és a káposztára öntöd, majd megsütöd.
Friss kenyérrel az igazi.

Gazdagítható kolbász, vagy virsli karikákkal.

A káőpszta alá lehet pirítani iis, apróra kockázott hagymát.

 

A májat megsütjük fokhagmás- hagymás zsíron, bőven adunk hozzá közben majorannát. Ha kihűlt, főttkrumplival és nyers hagymával ledaráljuk, majd sózzuk borsozzuk, vegetázzuk. Aki szereti, adhat hozzá örölt pirospaprikát. Ha az állaga nem megfelelő, kevés vajhelyettesítő margarint is adhatunk hozzá.

Nem csak olcsó, egyzerűen készíthető is!

Íme: megfőzöd keményre a tojásokat (kb tizet), összevágod, kis kockákra, vagy cikkelyekre.

Pörköltalapot készítesz (kis zsírra próra összevágott hagyma, megpirítod, megszórod pirospaprikával, kevés majorannával, borssal és felengeded kevés vízzel), beleteszed az összevágott tojást és összerottyantod. Ízlés szerint teszel bele sót,  ételízesítőt, egyéb fűszereket.

Nokedlivel, szarvacska, csavart tésztával, tarhonyával, sőt, rizzsel is finom.

Tovább 

Hozzávalók:30 db sós palacsinta, 60 dkg csiperkegomba, 2 nagy fej vöröshagyma,

1 nagy pohár tejföl

só,étolaj, őrölt bors

Elkészítés:A megmosott gombákat vékonyan felszeleteljük és az olajban megfonnyasztott, apróra kockázott hagymán puhára pároljuk só és bors hozzáadásával. Ha puha a gomba, megtöltjük a masszával a palacsintákat. Egy tűzálló tálat kikenünk kevéske étolajjal, majd szorosan egymás mellé tesszük benne a gombás palacsintákat. Fölkeverjük a tejfölt, és egyenletesen a palacsinták tetejére locsoljuk.

Tovább 

Drága a cukor? Így cselezd ki a magas árakat! 2011.03.21. | Ötvenentúl.hu

Robbant a cukorár, néhol 400 forintot is elkérnek egy kilóért. Hogyan kímélheted a pénztárcádat?


Ha az egeket ostromolja a cukor ára, ez jó alkalom arra, hogy átgondold, vajon mennyire egészséges az a rengeteg cukor, amit manapság megeszünk. Ha úgy döntesz, semennyire, érdemes végignézned egyéb lehetőségeket, és kipróbálnod a finomított kristálycukor helyettesítésére szolgáló alternatív megoldásokat.

Tovább 

Hozzávalók:

fél kiló főtt és áttört krumpli, negyed kiló liszt, 15 dkg margarin, 1 kocka élesztő, 1 dl tej, 3 tojás, egy kiskanál cukor, só, bors ízlés szerint, 20 dkgzamatos, kemény sajt.
Elkészítés:A tört és kihűlt krumplit elkeverjük a liszttel, a margarinnal összemorzsoljuk ezeket, majd hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Egy teáskanálnyi sót, és ízláés szerinti mennyiségben őrölt borsot adunk hozzá, majd 2 tojás, plusz egy fehérje társításában alaposan összegyúrjuk.

Tovább 

A pizzaszószt elkenjük a tésztán,  vékony  füstölt kolbász karikákkal beterítjük egyenletesen. Reszelt sajttal ( jó, aromás fajtával, nem árt, ha füstölt, pl) megszórjuk  és sütőben pirosra sütjük.

 

Idényben karikázhatunk mellé zöldpaprikát, ami nem csak finom, de esztétikus is, a piros-sárga, zöld színösszeállítás miatt.

Hozzávalók

 

a tésztához Kb (30-32):

 

40 dkg liszt

12 tojás
12 púpos evőkanál cukor
4 zacsi vaníliás cukor
kb 7 dl tej
1 csipet só
reszelt citrom- és narancshéj

 

 

a sütéshez:

vaj (esetleg olaj)

 

 

a töltelék:


bármi, fantáziánk szerint, vagy a megszokott palacsinta töltelékek közül.

 

 

Elkészítése:


A tojásokat ketté választjuk és a tojássárgákat a cukorral,a vaníliás cukorral habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a tejet, a sót,a reszelt citrom és narancshéjat, meg a lisztet.

Tovább 

 

Hozzávalók:

3 bögre finomliszt, 2 bögre finomra darált dió, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 20-25 dkg olvasztott sütőmargarin, 1 kis pohár natúr joghurt (150 g), csipetnyi só, porcukor
Elkészítés:

A lisztet összegyúrjuk a dióval,  a sütőporral, két tojássárgájával és egy tojásfehérjével, a joghurttal, a margarinnal és a sóval, majd a bögre segítségével korongokat szaggatunk a kinyújtott, a maradék tojásfehérjével megkent tésztából. A diós köröket forró sötőben megsütjük, majd megporcukrozzuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu