Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 nagy fejessaláta, 3 tojás, 2-3 cikk fokhagyma, 1 csapott evőkanálnyi liszt, egy evőkanál ecet, 2 szelet füstölt szalonna, finomra metélt zöld kapor (kb. két evőkanálnyi), só, bors, 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g).Kb fél kiló savanyú káposztát pici zsíron 5-10 perci dinsztelsz.Felversz 5-6 tojást vegetával vagy sóval, és a káposztára öntöd, majd megsütöd.
Friss kenyérrel az igazi.
Gazdagítható kolbász, vagy virsli karikákkal.
A káőpszta alá lehet pirítani iis, apróra kockázott hagymát.
|
|
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A májat megsütjük fokhagmás- hagymás zsíron, bőven adunk hozzá közben majorannát. Ha kihűlt, főttkrumplival és nyers hagymával ledaráljuk, majd sózzuk borsozzuk, vegetázzuk. Aki szereti, adhat hozzá örölt pirospaprikát. Ha az állaga nem megfelelő, kevés vajhelyettesítő margarint is adhatunk hozzá.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Nem csak olcsó, egyzerűen készíthető is!
Íme: megfőzöd keményre a tojásokat (kb tizet), összevágod, kis kockákra, vagy cikkelyekre.
Pörköltalapot készítesz (kis zsírra próra összevágott hagyma, megpirítod, megszórod pirospaprikával, kevés majorannával, borssal és felengeded kevés vízzel), beleteszed az összevágott tojást és összerottyantod. Ízlés szerint teszel bele sót, ételízesítőt, egyéb fűszereket.
Nokedlivel, szarvacska, csavart tésztával, tarhonyával, sőt, rizzsel is finom.
1 nagy pohár tejföl
só,étolaj, őrölt bors14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Drága a cukor? Így cselezd ki a magas árakat! 2011.03.21. | Ötvenentúl.hu
Robbant a cukorár, néhol 400 forintot is elkérnek egy kilóért. Hogyan kímélheted a pénztárcádat?
Ha az egeket ostromolja a cukor ára, ez jó alkalom arra, hogy átgondold, vajon mennyire egészséges az a rengeteg cukor, amit manapság megeszünk. Ha úgy döntesz, semennyire, érdemes végignézned egyéb lehetőségeket, és kipróbálnod a finomított kristálycukor helyettesítésére szolgáló alternatív megoldásokat.
Hozzávalók:
fél kiló főtt és áttört krumpli, negyed kiló liszt, 15 dkg margarin, 1 kocka élesztő, 1 dl tej, 3 tojás, egy kiskanál cukor, só, bors ízlés szerint, 20 dkgzamatos, kemény sajt.14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A pizzaszószt elkenjük a tésztán, vékony füstölt kolbász karikákkal beterítjük egyenletesen. Reszelt sajttal ( jó, aromás fajtával, nem árt, ha füstölt, pl) megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Idényben karikázhatunk mellé zöldpaprikát, ami nem csak finom, de esztétikus is, a piros-sárga, zöld színösszeállítás miatt.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók
a tésztához Kb (30-32):
40 dkg liszt
12 tojás
12 púpos evőkanál cukor
4 zacsi vaníliás cukor
kb 7 dl tej
1 csipet só
reszelt citrom- és narancshéj
a sütéshez:
vaj (esetleg olaj)
a töltelék:
bármi, fantáziánk szerint, vagy a megszokott palacsinta töltelékek közül.
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk és a tojássárgákat a cukorral,a vaníliás cukorral habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a tejet, a sót,a reszelt citrom és narancshéjat, meg a lisztet.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 bögre finomliszt, 2 bögre finomra darált dió, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 20-25 dkg olvasztott sütőmargarin, 1 kis pohár natúr joghurt (150 g), csipetnyi só, porcukorA lisztet összegyúrjuk a dióval, a sütőporral, két tojássárgájával és egy tojásfehérjével, a joghurttal, a margarinnal és a sóval, majd a bögre segítségével korongokat szaggatunk a kinyújtott, a maradék tojásfehérjével megkent tésztából. A diós köröket forró sötőben megsütjük, majd megporcukrozzuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu