Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
25 dkg spagetti (bio, durum, vagy teljes kiőrlésű gabonából)
50 dkg csiperke gomba (bio, ellenőrzött)
1 db vöröshagyma (bio)
2 gerezd fokhagyma (bio)
2 dl tejszín (gabona tejszín)
só (himalája)
bors
1 teáskanál oregano
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor medvehagyma - opcionális
2 evőkanál olivaolaj
1. tegyük fel főni a tésztavizet (sóval és 1 evőkanál olivaolajjal)
2.
tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát
vékonyan karikázzuk, a gombát félbe, majd vágott élre fektetve vékonyan
szeleteljük fel
3. 1 evőkanál olivaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét)
4. ha a hagyma üvegesre párolódott, tegyük rá a fokhagymát és a gombát, majd fedő alatt pároljuk
5. a tésztafőző víz lobog, főzzük ki a tésztát (útmutató szerint, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl, csak fogkeményre)
6. ha a gomba levet engedett ízesítsük (oregano, petrezselyem, medvehagyma, só, bors), majd öntsük fel a tejszínnel
7. ha a gomba fogkeményre puhult, kész a mártás
Praktikák:
-
ha őrölt helyett tőrt borssal dolgozunk, már a vöröshagyma párolásakor
az ételhez lehet adni, finom, ha egy picit sül az olajon
- a képen látható mártás házi zabtejszínnel készült, teljes kiőrlésű durum spagettin tálalva.
www.receptmuves.blogspot.com
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
OLCSÓ EGYTÁL - Mákos guba
OLCSÓ LEVES - Salátaleves
OLCSÓ VEGA EGYTÁL - Gombás palacsintatál
POGÁCSA - Krumplis-sajtos - OLCSÓ!