Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:


tortának való piskóta alap (kész, vagy házi készítésű)


  • 3 nagyobb narancs
  • 3 egész tojás
  • 8 púpozott evőkanálnyi porcukor
  • 1 dl édes fehér bor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál liszt

 

 

Elkészítés:

Egy narancs héját lereszeljük és a borba tesszük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a narancshéjas bort, majd gőz fölött, esetleg a platnin, hagyományos módon, óvatosan, egészen kis lángon, állandóan kevergetve sûrûre fõzzük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg zellergumó
  • 1citrom leve
  • 30 dkg alma
  • 10 dkg dióbél
  • 1 dl kefir
  • 1 dl tejföl
  • mustár ízlés szerint
  • 1 fej fejes saláta
Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A megtisztított almát vékony metéltre vágjuk, szintén meglocsoljuk citromlével. A dióból néhány szemet félreteszünk díszítésre, a többit durva darabokra vágjuk. A kefirből és a tejfölből a mustárral, sóval, őrölt fehérborssal tartármártásszerű öntetet készítünk.

Tovább 

 
Hozzávalók:
  • 2 kis cukkíni
  • 30-40 dkg gomba
  • 4 közepes krumpli
  • 1 kis brokkoli rózsáira szedve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek curry por
  • 5 nagy evőkanál szójaszósz
  • 1,5-2 dl kókusztej (narancslével is finom, de az egészen más íz)
  • só ízlés és szükség szerint
  • kis  olaj
Elkészítés:

A cukkínit, a krumplit kockákra, a gombát cikkekre, a brokkolit kisebb darabokra vágjuk. Egy mélyebb serpenyőben a gombát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg rama sütőmargarin
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
  • 3 teáskanál só
  • A tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt
Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük.

Hozzávalók:


  • 8 szikkadt kifli
  • 4 tojás,+2 fehérje
  • 5+1 kanál kristálycukor
  • 4 cs vaniliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 deka  vaj
  • 6dl tej
  • 1 bögre magozott meggy
  • 1 kanál zsemlemorzsa

 

Elkészítése:


A kifliket karikára vágjuk, a tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját a kristálycukor felével és a vaníliás cukorral kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A tejet meglangyosítjuk a citrom reszelt héjával, majd apránként a tojássárgájához adjuk.

Tovább 

Hozzávalók:


  • fél kg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 kg alma
  • 3 dkg zsír, vagy vaj
  • fél dl tejföl
  • 1 tojás, só
  • 1 citrom

 

  • esetleg fahéj, vaníliás cukor

 

Elkészítése:


A lisztből, tojásból kevés vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, metéltre vágjuk , sós vízben kifőzzük és alaposan lecsepegtetjük. Egy zsírral vagy vajjal kikent tűzálló tál vagy tepsi aljába tesszük a tészta felét. Az almát lereszeljük, megcukrozzuk és egy citrom héjával, esetleg levével ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 kg újkrumpli
  • negyed kiló túró
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 csomag kapor
Elkészítés:

A megpucolt, felaprított újkrumplit sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult,  lecsöpögtetve tűzálló tálba tesszük. A túrót elkeverjük a vajjal, ráterítjük a krumplira meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk apróra vágott kaporral, majd sütőben szép pirosra sütjük.

Kis reszelt sajtot is szórhatunk rá, a tetejére, de, akár, a túró alá is.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál só
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg rama sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • Töltelékhez:
  • 8 dl meggylé
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • fahéj
  • 1 l magozott, lecsepegtetett meggy
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • A tepsi kenéséhez:
  • olaj vagy rama  sütőmargarin
Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből  a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 7+ 1 púpozott evőkanál cukor
  • 1/2 l  + 2,5 deci tej
  • 1 teáskanál zselatinpor
  • 1 kis tejföl (zsírdús!)
  • nescafe7
  • rum - kb 1 deci,  de ízlés, és a fogyasztók életkora szerint....
  • kakaópor
Elkészítés:

A pudingot az utasítás szerint, fél liter tejjel, 7 kanálnyi cukorral megfőzzük, főzés közben a forró tejbe belekeverjük a zselatint. Amikor már nem teljesen forró, habverővel hozzákeverjük a tejfölt.

Tovább 

 

 

Hozzávalók (3-4 adag)

 

  • 1 kg vegyes idény zöldség (sárgarépa, brokkoli, borsó, cukkíni, karfiol, zöldbab, retek, póréhagyma stb.)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-1 csokor petrezselyem, kapor, bazsalikom, snidling
  • 2 dl fehérbor
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra aprítjuk. A zöldfűszerek leveleit lecsipkedjük,  és felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és éppen csak megforgatjuk benne a zöldségeket. Beleszórjuk a zöldfűszereket, összekeverjük, és felöntjük a borral.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu