Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók:
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát bő, sós vízben főzd puhára. A vajat lábosban olvaszd meg, dobd rá a kockára vágott cukkínit, és másfél dl vízzel öntsd fel. A zúzott fokhagymával ízesítsd. Mérsékelt tűzön 15 percig fedő alatt puhítsd. Ezt a főzetet vegyítsd el a leszűrt tésztával. A tojássárgáját a tejszínnel keverd el, és add hozzá a zöldséges tésztához.
|
|
25 dkg fehér bab, 1 fej hagyma, 2 paradicsom, 2 pepperoni paprika, fél csokor petrezselyemzöld, 3 főtt tojás, 1 doboz fekete olajbogyó, 5 1/2 kávéscsészényi ecet, 1 kis kávéscsészényi olivaolaj, só
Előző este beáztatom a babot, majd másnap puhára főzöm. A hagymát vékony
karikákra vágom. A paradicsomot és a pepperonit apróra vágom,
megvagdalom a petrezselymet és összekeverem a babbal. Sózom, hozzáadom
az olivaolajat és az ecetet. Felszeletelem a keménytojást és a fekete
olajbogyókkal együtt díszítésre használom.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A tetejére:
A lisztttel elkeverjük az élesztőt (belemorzsoljuk), majd az összes hozzávalókat összedolgozzuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók:
ELKÉSZÍTÉS:
A padlizsánt vágd karikákra, sózd meg, majd 30 percig hagyd állni. Utána vízzel öblítsd le, majd rácsra téve csöpögtesd le. Az olívaolajat hevítsd fel, majd a padlizsánszeletek mindkét oldalát süsd készre. Újra csöpögtesd le, majd hűtsd. Közben csavard ki a citrom levét, locsold meg vele a padlizsánokat, majd húsz percig pihentesd, hogy jól magába szívja az ízt.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztán elkenem a paradicsomot, elosztom rajta a szeletelt csiperkegombát, majd a szeletelt mozzarellát. Megspriccelem olívaolajjal, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
25 dkg szójabab, vagy csicseriborsó, 4-5 gerezd fokhagyma, késhegynyi sütőpor, 1/2 kk fűszersó, só, olaj, kis őrölt paprika.
A szóját, vagy a csicseriborsót vízben puhára főzöm, majd leszűröm.
Húsdarálón ledarálom, majd elkeverem a szétnyomott fokhagymával, a
sütőporral, a sóval, a fűszersóval, paprikával, és 2-3 kanálnyi olajjal. A keverékből nedves kézzel diónyi gombócokat formálok, forró olajban szép
barnára sütöm, majd lecsepegtetem őket.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst a hagymával és a fűszerekkel ízesítve pörköltnek elkészítjük. Közben a - jó sűrűre készetett - krumplipürét összekevrjük a tojásokkal, és a felét kivajazott, zsömlemorzsával megszórt mély tepsibe terítjük. Megszórjuk a fele reszelt sajttal , erre jön a fele kukorica, majd a pörkölt, aztán a második adag sajt, kukorica, és krumpli.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk. A tojást keményre főzzük.
A joghurtot egy lábasban simára keverjük az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a kaporral és a petrezselyemzölddel.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Forrald fel a tejet, majd 5 percre tedd bele a teát. Ízesítsd a nádcukorral, a fahéjjal és a vaníliával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás