Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(100 grammonként)
Áfonya - 13, 5 mg
Alma, hámozatlan - 5, 7 mg
Alma, hámozott - 4 mg
Ananász - 15, 4 mg
Articsóka - 11, 7 mg
Arugula, borsmustár - 15 mg
Banán - 9, 1 mg
Barack - 10 mg
Bazsalikom, a zsenge levele - 18 mg
Birsalma - 15 mg
Borágó levele - 35 mg
Cékla - 4, 9 mg
Cékla levele - 30 mg
Cikória - 2, 8 mg
Cikória, katángkóró levele - 24 mg
Citrom, héj nélkül - 53 mg
Cseresznye - 7 mg
Csicsóka - 4 mg
Datolyaszilva - 7, 5 mg
Édes pirospaprika - 190 mg
Édes sárgapaprika - 183, 5 mg
Édesburgonya/batáta - 22, 7 mg
Édesburgonya/batáta levele - 11 mg
Édesrépa - 25 mg
Endívia, széles levelű - 6, 5 mg
Fehér libatop/fehér libaparéj - 80 mg
Fejeskáposzta - 51 mg
Földieper - 56, 7 mg
Francia sóska - 48 mg
Görögdinnye - 9, 6 m
Grapefruit fehér- 33, 3 mg
Grapefruit vörös - 38, 1 mg
Guajáva - 183, 5 mg
Gyermekláncfű / pitypang - 35, 5 mg
Kanalas káposzta - 130 mg
Kapor zöldje - 85 mg
Karalábé - 62 mg
Karfiol - 46, 4 mg
Kaszaba dinnye - 16 mg
Kelbimbó - 85 mg
Kelkáposzta, Savoyai - 31 mg
Kerti zsázsa - 69 mg
Kínai kel, Pakchoi bordáskel - 45 mg
Kínai kel, Petsai - 27 mg
Kivi - 98 mg
Koriander zöldje/kínai petrezselyem - 27 mg
Körte - 4 mg
Kukorica, fehér, zsenge - 6, 8 mg
Leveles kel - 35, 3 mg
Leveles kel, fodros - 120 mg
Lucerna, zsenge - 8, 2 mg
Málna - 25, 0 mg
Mandarin - 30, 8 mg
Mangó - 27, 7 mg
Mángold - 30 mg
Mustár zöldje - 70 mg
Narancs - 53, 2 mg
Nektarin - 5, 4 mg
Okra/bámia/gyombó - 21, 1 mg
Őszibarack - 6, 6 mg
Papaya - 61, 8 mg
Paradicsom - 19, 1 mg
Pasztinák - 17 mg
Petrezselyem - 133 mg
Porcsin - 21 mg
Retek - 22, 8 mg
Római saláta - 24 mg
Sárgadinnye, kantalup - 42, 2 mg
Sárgadinnye, mézdinnye - 24, 8 mg
Sárgarépa- 9, 3 mg
Spárga - 13, 2 mg
Spárgakel / brokkoli - 93, 2 mg
Spenót - 28, 1 mg
Sütőtök - 9 mg
Szeder - 21 mg
Szilva - 9, 5 mg
Szőlő - 10, 8 mg
Tarlórépa - 21, 1 mg
Tarlórépa levele - 60 mg
Tépősaláta - 18 mg
Tök, nyári fajták - 14, 8 mg
Tök, téli fajták - 12, 3 mg
Uborka, hámozatlan - 5, 3 mg
Uborka, hámozott - 2, 8 mg
Útifű - 18, 4 mg
Vajfejsaláta - 8 mg
Vízitorma - 43 mg
Vöröskáposzta - 57 mg
Zeller levele - 7 mg
Zöld citrom / lime - 29, 1 mg
Zöldborsó - 40 mg
Zöldborsó, hüvelyestől - 60 mg
Zöldpaprika - 89, 3 mg
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Jó ha van:
vanilia és kávé aroma a krém két felébe (ez esetben elhagyható a nescafe)
Még szükséges:
Elkészítése:
A hozzávalókból a tésztát megsütjük ,majd kettévágjuk.
|
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
ELKÉSZÍTÉS
A paradicsomokról a szárukkal ellentétes oldalról vágj le egy vékony lapot, a belsejüket kapard ki. Az így kivájt paradicsomokat ültesd két deka vajjal kikent tűzálló tálra üregükkel felfelé, egymás mellé. Az üregek aljára hints sót, szurokfüvet, őrölt borsot, apróra vágott füstölt húst meg apró vajdarabkákat, és mindegyikbe tegyél 1-1 apró tojást, de ügyelj arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztát beleterítem a tepsibe, majd ráterítem a lecsót. Megszórom reszelt sajttal és a tetejére kakastaréjra vagdalt vékony szalonnaszeleteket teszek. Forró sütőben készre sütöm.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 egész tojás
1 cs. sütőpor
1 nagy gyümölcs joghurt
1 púpos evőkanál porcukor
a sütéshez olaj
Elkészítés:
Az anyagokat összekeverjük, majd közepes méretű evőkanállal forró olajba szaggatjuk.Világos barnára sütjük.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Kell még:
Elkészítése:
Az uborkákat megmosom, két végüket levágom, keresztirányba bevagdalom. Az üveg
aljára teszek kaprot és a fokhagymát,majd szép sorban elkezdem belerakni
az uborkákat. Az uborkák közé is teszek kaprot, fokhagymát. A Melegvízben feloldom a sót, ás az uborkára öntöm. A tetejére a maradék
kaprot és kenyeret teszek, majd lefedem egy kistányérral és napos helyre teszem.
A körömvirágot,
latin nevén Calendula Officinalis-t, már nagyanyáink is használták a
bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt. A római katolikus vallásban is
találkozhatunk vele, mint Boldogasszony füve.
A körömvirág
gazdag jótékony alkotóelemekben. Többek között van benne számos
illóolaj (calendulin), béta-karotin, és karotionidok, flavonoidok,
poliszacharidok, szaponin, isoquercitrin, rutin, lupeol .
A körömvirág tea pozitív hatásai:
- kiválóan tisztítja a testet,
- méregteleníti és védi a májat,
- hatásos epehólyag-gyulladás esetén,
- jótékonyan hat a gyomor-, és bélbetegségekre, különösen gyomor-, és hólyaghurutra
- jól oldja a görcsöt, és fertőtlenít is,
- mérsékli a lázat és enyhíti a torokfájást,
- enyhíti a menstruációs és változó kori panaszokat,
- eredményes különböző bőrbetegségek kezelésében, mint az ekcéma, bőrgyulladások, fekélyek...
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A málna felét egy magas falú műanyag edénybe teszem, ráöntöm a joghurtot, a tejszínt, és botmixerrel összekeverem (úgy 2 perc). Hozzáadom a tejet, evőkanállal megkeverem, és az egészben maradt málnát beleteszem.
Megjegyzés:
Egyéni ízlés szerint lehet tenni hozzá mézet, fahéjat
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Az országos tisztifőorvos III. fokú hőségriadót adott ki július 8-tól kezdve, s azóta, ha ingadozó mértékben is, egyfolytában tart a kegyetlen meleg.
Megdőlt a budapesti, majd az országos napi melegrekord. Július 9-én, szombaton az 1927-ben Szegeden mért 37,8 foknál magasabb, 37,9-es értéket mértek. Vasárnap délutánra még rosszabb lett a helyzet. Újpesten volt az országban a legmelegebb, 38,5 fok. (Az eddigi csúcsot, 37,8 Celsiust 72 évvel ezelőtt, Szegeden regisztrálták.) A napon pedig jóval 40 fölé kúszott a hőmérőben a jelzőfolyadék.
Hozzávalók:
8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 ger fokhagyma.
Elkészítés:
Az uborkát meghámozom, lereszelem, a fokhagymát átpréselem. A kaprot és a
mentaleveleket apróra vágom, majd az összes hozzávalót jól
összeturmixolom. Jégbe hűtöm, majd tálaláskor mentalevelekkel díszítem.
A kapor és a menta teszi igazán űdítővé és a hűsnél is hűsebbé ezt a
zöldfűszeres joghurtlevest. A hozzá szükséges borsmentát érdemes
cserépben nevelni az erkélyen, hiszen ennek a leveleit sok étel és ital
díszítésére használhatjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu