Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:
  • 1 kg hús
  • 5 sárgarépa
  • 3 kis fehérrépa
  • 5 nagyobb hagyma
  • fél kiló előfőzött bab
  • 5 közepes paradicsom
  • 2 paprika
  • só, vegeta
  • majoranna ízlés szrint
  • kömény ízlés szerint
  • őrölt pirospaprika, több féle
  • zsír
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, adunk hozzá őrölt paprikát, a felkockázott paradicsomokat és paprikákat, majd rádobjuk a kockára vágott húst. Fűszerezzük, átforgatjuk, majd felöntjük a babbal, és készre (puhára) főzzük.

Tovább 

Egy pohárnyihoz:

Egy marék jégkoca, ízlés szerinti mennyiségű édesítővel vagy cukorral elkevert erős presszó kávé, 1-2 deci hideg víz vagy tej összeturmixolva. Hosszúkás kehelyben szervírozzuk!

 

 
Hozzávalók (1 személyre):
  • 1 dl erősen szénsavas ásványvíz, esetleg szóda
  • 2 púpos evőkanál málna
  • 2-3 fagyis kanál gyümölcs fagyi (lehetőleg málna) apróbb darabokban
  • reszelt citromhéj
Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük nagy, hosszúkás pohárba. Szívószállal és hosszú kanállal kínáljuk.

Hozzávalók:



  • 1 krumpli
  • 1 nagy hagyma
  • 2 karalábé
  • 1 kis doboz tejföl
  • kb 1 pohár víz
  • pici szerfehérbors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, vagy ételízesítő
  • vaj, vagy főzőmargarin
Elkészítés:

A karalábét és a hagymát felaprítom, maj kis vajon, főzőmargarinon megdinsztelem. Ezután vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi, és sózom. Kb  10 perc főzés után hozzáadom az aprított krumplit is, és az egészet puhára főzöm.

Ha kicsit hűlt, botmixerrel pépesítem.

Tovább 

Hozzávalók

45 dkg liszt, 4 dkg friss élesztő, 1 tk só, 2,5 dl langyos víz, olivaolaj.

 

Elkészítés

A szétmorzsolt élesztőt felfutattom 2-3 evőkanálnyi langyos vízben. A lisztet elkeverem a sóval, egy tálba öntöm és a közepébe egy mélyedést nyomok, melybe beleöntöm az élesztős keveréket. Kézzel beledolgozom a lisztbe, miközben annyi vizet öntök hozzá, hogy lágy tésztát kapjak. Mindig magasra felemelem a deszkáról, majd leejtem, míg könnyedén leválik a kezemról.

Tovább 

Hozzávalók:

3 tojás, 1 pohár gríz, 5 dkg sütőmargarin, 1 kis tejföl, 1 kiskanál só, 15 dkg juhtúró.
Elkészítés:A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sóval elkevert darát, végül a tojások sárgáját. Kb. fél órát pihentetjük majd kb. 3 liternyi forró, sós vízbe szaggatjuk egy kanállal, amit közben a vízbe mártogatunk (így nem ragad rá). Lassú tűzön főzzük, míg kb a háromszorosűra nem nőnek. Egy nagyob tűzálló edényben felolvasztjuk a margarint, majd ebbe öntjük bele a leszűrt nokedlit.

Tovább 


Hozzávalók:

1,5 l víz, 8 teafilter, vagy 10 teáskanál szálas fekete tea, 2,5 dl sűrített tej, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál fahéj, 4 evőkanál kardamom, tört jég.


Elkészítése:

Forraljuk fel a vizet, és tegyük bele a teát a kardamommal. Főzzük 5 percig, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.

Tegyünk jeget 4 nagy (kb fél literes) pohárba. Poharanként tegyünk 1 bő evőkanál cukrot, 1 evőkanál fahéjat, és a sűrített tej negyedét

végül öntsünk rá teát.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg porcukor
  • 4 kanál méz
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál őrölt fahéj

 

ELKÉSZÍTÉS

Keverd el a tojást, a vajat, a mézet és a porcukrot, majd apránként add hozzá a tejet, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a fahéjat. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd meg.

Hozzávalók:
  • 1 csomag mirelit brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 4 tojás
  • 20 dkg sajt


ELKÉSZÍTÉS

A vajon a reszelt hagymát fonnyaszd meg, és a még fagyott, de darabokra tördelt brokkolit forgasd bele. Sózd meg, és fedő alatt, nagyon kis lángon a saját levében párold puhára. Ezután terítsd egy nagy tűzálló tálra, és alakíts ki benne négy mélyedést. Mindegyikbe üss 1-1 nyers tojást úgy, hogy a sárgájuk egészben maradjon. Reszeld rá a sajtot, és a forró sütőben addig süsd, amíg a tojások fehérje meg nem szilárdul, és a sajt rá nem olvad.

Tovább 


 Kicsit macerás, de finom, és látványos.
Hozzávalók:12 nagy, sós palacsinta, kb 30 dkg főtt, sovány hús, 3 evőkanál tejföl, 3 tojás, só, vegeta, bors, liszt, zsemlemorzsa, étolaja mártáshoz:1 mirelit spenót, 3 gerezd fokhagyma, kis tej, liszt.Elkészítés:A főtt marhahúst ledaráljuk, összekeverjük a tejföllel, 1 tojással és fűszerezzük. A kisütőtt palacsintákra kenjük az egyveleget, összegöngyöljük őket egyenként, majd a rántott húshoz hasonlóan bepanírozzuk és forró olajban kisütjük a tésztakorongokat.A spenőtból tejjel, a zúzott fokhagymával, sóval, besűrítve kis liszttel, elkészítjük a mártást.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu