Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, adunk hozzá őrölt paprikát, a felkockázott paradicsomokat és paprikákat, majd rádobjuk a kockára vágott húst. Fűszerezzük, átforgatjuk, majd felöntjük a babbal, és készre (puhára) főzzük.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Egy pohárnyihoz:
Egy marék jégkoca, ízlés szerinti mennyiségű édesítővel vagy cukorral elkevert erős presszó kávé, 1-2 deci hideg víz vagy tej összeturmixolva. Hosszúkás kehelyben szervírozzuk!
|
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük nagy, hosszúkás pohárba. Szívószállal és hosszú kanállal kínáljuk.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
A karalábét és a hagymát felaprítom, maj kis vajon, főzőmargarinon megdinsztelem. Ezután vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi,
és sózom. Kb
10 perc főzés után hozzáadom az aprított krumplit is, és az egészet puhára főzöm.
Ha kicsit hűlt, botmixerrel pépesítem.
Hozzávalók
45 dkg liszt, 4 dkg friss élesztő, 1 tk só, 2,5 dl langyos víz, olivaolaj.
Elkészítés
A szétmorzsolt élesztőt felfutattom 2-3 evőkanálnyi langyos vízben. A lisztet elkeverem a sóval, egy tálba öntöm és a közepébe egy mélyedést nyomok, melybe beleöntöm az élesztős keveréket. Kézzel beledolgozom a lisztbe, miközben annyi vizet öntök hozzá, hogy lágy tésztát kapjak. Mindig magasra felemelem a deszkáról, majd leejtem, míg könnyedén leválik a kezemról.
Hozzávalók:
3 tojás, 1 pohár gríz, 5 dkg sütőmargarin, 1 kis tejföl, 1 kiskanál só, 15 dkg juhtúró.14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 l víz, 8 teafilter, vagy 10 teáskanál szálas fekete tea, 2,5 dl sűrített tej, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál fahéj, 4 evőkanál kardamom, tört jég.
Elkészítése:
Forraljuk fel a vizet, és tegyük bele a teát a kardamommal. Főzzük 5 percig, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
Tegyünk jeget 4 nagy (kb fél literes) pohárba. Poharanként tegyünk 1 bő evőkanál cukrot, 1 evőkanál fahéjat, és a sűrített tej negyedét
végül öntsünk rá teát.
ELKÉSZÍTÉS
Keverd el a tojást, a vajat, a mézet és a porcukrot, majd apránként add hozzá a tejet, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a fahéjat. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd meg.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
ELKÉSZÍTÉS
A vajon a reszelt hagymát fonnyaszd meg, és a még fagyott, de darabokra tördelt brokkolit forgasd bele. Sózd meg, és fedő alatt, nagyon kis lángon a saját levében párold puhára. Ezután terítsd egy nagy tűzálló tálra, és alakíts ki benne négy mélyedést. Mindegyikbe üss 1-1 nyers tojást úgy, hogy a sárgájuk egészben maradjon. Reszeld rá a sajtot, és a forró sütőben addig süsd, amíg a tojások fehérje meg nem szilárdul, és a sajt rá nem olvad.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu