Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

 

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 7 púpozott ek cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 sütőpor

 

Krém

  • 1 cs vaníliás főzős pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 2,5-3 dl (egy bögre) tej
  • 1 kis pohár 20 %-os tejföl
  • kb negyed kiló barack

 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé választjuk. A pudingot a 2,5 -3 deci tejjel - tehát az előírtnál kevesebbel - megfőzzük és még melegen belekeverjük a tejfölt meg a kockára vágott barackot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 nagy, érett paradicsom
  • 10 fej nagy hagyma
  • 3 dl 10 %-os ecet
  • 3 bögre cukor
  • 2 evőkanál só
  • 3 kk őrölt szegfűszeg
  • 3 kk őrölt bors
  • 3 kk őrölt fahéj
  • 3 getezd zúzott fokhagyma


Elkészítés:
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját, majd feldaraboljuk és az aprított hagymával lassú tűzön kb 3 órát főzzük. A főzés vége felé hozzáadjuk a fúszereket, ízesítőket. (Érdemes először mindenből óvatosan tenni, és kóstolgatni, hogy ízlés szerinti legyen) Botmixerrel összezúzzuk, még egyet rottyantunk rajta, és még forrón üvegekbe tesszük(hogy ne pattanjanak el, előtte jó meleg vízzel át kell öblíteni)  majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 13 éve

Köszönöm!
Van egy kevésbé fűszeres almás verzió is, az is jön majd később.

Nagyon örülnék, ha feltennéd a receptjeidet!
Nem értem, miért nem tudtál témát indítani... megnézem, mi lehetett a gond, de nem biztos, hogy meg is találom az okot.
Annyiból viszont, nem baj, hogy nem kéne a receptjeidet eldugni a fórumba! Az inkább beszélgetésre van. Idővel nehéz ott visszakeresni, nem lehet formázni, színessel írni, stb a szöveget.
Annak örülnék leginkább, ha mint én, a hírek rovatba tennéd őket, s elé írnád, mint én, a címnek, a fő jellemzőjét a receptnek. Ezu még inkább segíti majd idővel, egy-egy recept kikeresését, vagy a célzott böngészést.
Arra is van mód, hogy magadnak a fotó tárban csinálsz külön mappát, pl BABI RECEPTJEI s a fotót rakod föl először, majd hozzá, leírásként, a receptet. ha a konkrét ételedről nincs kép, illusztráció fotóval tudod megoldani. Maradva a ketchupnál, nem csak a munkafolyamat, vagy a teli lábas ketchup fotója, hanem egy pradicsom is tökéletesen passzol hozzá...
További feltöltési segédletet találsz baloldalt, ha legörgetsz egy kicsit.

Nagyon várom a recepteket!

Tovább 

 

 

Hozzávalók:

  • bő fél kiló krumpli
  • 1/4 kiló spenót
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj
  • petrezselyem

 

Elkészítés:

A meghámozott krumplit apróra vágjuk,sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított spenótot és felforraljuk. Hozzákeverjük a tejet (esetleg főzőtejszínt)  a vajat és egyet rottyantjuk. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk.

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • gyümölcs

 

 

A vajat keverd habosra a porcukorral és a tojások sárgájával. Add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül forgasd bele a keményre vert tojásfehérjét. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. A tetejét szórd meg a megmosott, apróra vágott gyümölcsökkel, majd  előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.

Tovább 

Hozzávalók:

  • negyed kiló darált háztartási keksz
  • 5dkg teavaj
  • 1dl rum vagy 1db rumaroma
  • kb fél liter tej
  • 1 cs vanília pudingpor
  • negyed kiló túró (áttörve, vagy még jobb, ha tudunk eleve krémes állagút venni)
  • 2dl tejszín
  • kb fél kiló sárgabarack
  • tortazselé (elhagyható)
  • cukor, vagy édesítőszer, ízlés szerint

 

Elkészítése:

A kekszport összegyúrjuk a vajjal, a rummal és annyi tejjel,hogy könnyen formázható legyen.
A masszát ujjnyi vastagon egy csatos forma aljára terítjük, és elsimítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg rizs, 1 liter tej, csipetnyi só, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, egy teáskanál margarin, kb. 10 dkg liszt, 4 tojás, 5 dkg porcukor, fahéj, 1 kezeletlen citrom, a sütéshez étolaj.
Elkészítés:A tejberizsből, a tejből, a csipetnyi sóból, a margarinból, cukorból, a citrom levéből és a vaníliás cukorból nagyon sűrű tejberizst főzünk. Vigyázzunk arra, hogy oda ne kapjon az étel, és hogy a rizsszemek teljesen szétfőjenek.

Tovább 

Hozzávalók:

6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

 


Elkészítés:

A cukkinit meghámozom 1 cm vastag szeletekre vágom és enyhén besózom. A lisztet kevés sörrel péppé keverem. Ebbe a keverékbe mártom a cukkiniszeleteket és forró olajban kisütöm.

Goji bogyó>> Goji  berry, Wolfberry, Lícium (Lycium) gyümölcs, Farkasbogyó, közönséges ördögcérna

Goji bogyó a világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamin-t tartalmazó gyümölcs.

goji bogyó

A béta-karotinról tudott, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól.

A Goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit.

Gazdag továbbá poliszaharidokban, amelyek az immunrendszert erősítik, továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is.

Tovább 

Hozzávalók:


  • 4 fej saláta
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 nagy doboz tejföl vagy joghurt
  • só ,ételízesítő
  • liszt ,olaj

 

 

Elkészítés:


A salátákat levelekre szedem és nagyon alaposan megmosom ,majd sós vagy vegetás vízben felrakom főni. Hozzáadom az összenyomott fokhagymát és pár perc alatt megfőzöm. (kb 10 perc) Megcsinálom a rántást az olajból és lisztből, ha kész belekeverem a tejfölt vagy joghurtot és a leveshez adom.

Hozzávalók:

  • 2 közepes patiszon
  • 3 sárgarépa
  • 2 kis fehérrépa
  • 2 nagyobb hagyma
  • 30-40 deka baromfiparizer (elhagyható, gombával, más, zöldséggel, több répával helyettesíthető)
  • petrezselyemzöld
  • majoranna vagy kapor
  • só, vegeta,
  • 4 tojás
  • sajt
  • 1 nagy joghurt
  • a tepsi kikenéséhez zsír, vaj, vagy olak

 

Elkészítése:
A patisszont megtisztítom,közepét kivájom. A zöldségeket feldarabolom, a parizert apróra felkockázom. A hagymát aprítva megdinsztelem,ráteszem az apróra darabolt zöldségeket, majd puhára párolom,  és hozzáadom a parizert, egyet rottyantom vele.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu