Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:


  • Fél kilónyi tészta
  • 5 szardellafilé
  • egy marék finomra vágott petrezselyemzöld
  • 1 ek összevágott kapri
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma

  • frissen őrölt feketebors
  • 1 ek extra szűz olivaolaj
  • 10 rucolalevél

 

Elkészítés:


A mozzarellákat lecsepegtetem, felszeletelem, majd szitára téve ököllel kinyomkodom belőle a maradék nedvességet is. A mozzarellaszeleteket ráhelyezem a kihúzott tésztára (egy kb.

Tovább 

Hozzávalók:

 

1 kg zöld dióhoz számítva:


10+ 5 szegfűszeg

5 nagyobb darab fahéj

1 rúd vanília 

1/2 kg cukor

tartósítószer

 

 

A dió alsó és felső végéből egy vékony szeletet levágunk, a héját több helyen megszurkáljuk.  8 napig áztatjuk, minden nap cserélve rajta a vizet. Az utolsó nap forrásban lévő vízbe tesszük, a 10 szem szegfűszeggel, és 25 percig forraljuk. Leszűrjük, hideg vizet öntünk rá. Másnap kivesszük a léből,  és leitatjuk a vizet róla.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg gomba
  • 2 csomó petrezselyem
  • 3-4 kk fehérbors
  • só ízlés szerint
  • reszelt szerecsendió

 

 

Elkészítése:

A tejszínt elkeverjük 3/4 liter vízzel és hozzáadjuk a gombát. Kb. 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, petrezselyemmel ízesítjük. Közben a sajtot lereszeljük. Ha a gomba megpuhult, a sajtot is belekeverjük.

Hozzávalók: 2 pohár víz, édesítő, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1,5 teáskanál reszelt citromhéj, 6 teáskanál  (vagy 5 filter) zöld tea, 4 teáskanál friss citromlé.

Elkészítése: Tedd 2 pohárnyi vizzel az édesítőt, (még jobb, ha stevia levelet használsz) az őrölt gyömbért, és a  reszelt citromhéjat egy közepes lábosba, majd forrald fel. Amint forrni kezd vedd alacsonyabbra a hőfokot, és közepes lángon főzd még 7-8 percig. Ezután vedd le a tűzről, és ha kicsit hűlt tedd bele a zöld teát.

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 13 éve

Igazán szívesen! örülök, hogy tetszett! Bár, szerintem is izgalmas... Te is szeretsz teázni?

Tovább 

Hozzávalók:

egy zacskó  spagetti (0,5 kg), 1 pohár natúr joghurt (150 g), 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g), 1 tömlős sajtkrém, 2 evőkanál liszt, 8 dkg sütőmargarin, 20 dkg trappista, késhegynyi őrölt szerecsendió, bors, só, 2 dl tej.
Elkészítés:A spagettit sós vízben kifőzzük. Amíg fő, addig lereszeljük a sajtot és besamelt készítünk: 5 dkg margarinon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, borsozzuk, belekeverjük a szerecsendiót.

Tovább 

Hozzávalók:

Fél kg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg puha juhtúró, 1 tojássárgája

 

Elkészítés:

Felolvasztom a margarint, majd krémesre keverem benne a sajtot. A liszttel egy tásztát gyúrok belőle. Dió mérető adagokra osztom és egy kikent sütőlemezre helyezem. Lekenem tojássárgájával és közepesen meleg sütőben megsütöm

HOZZÁVALÓK:

 

2 bögre cukor,

2 bögre liszt,

5 egész tojás,

1 bögre olaj,

1 púpos teáskanál szódabikarbóna,

3 evőkanál őrölt fahéj,

10  alma

 

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet olajat szódabikarbónát fahéjat hozzáadjuk. Az almát vékony szeletekben, csíkokban, kis jkockákban, vagy a legnagyobb lyukú reszelőn ( amineka máésik fele nokedli szaggató)  lereszelve belekeverjük.
Előmelegitet sütőben lassú tűzön sütjük, közben villával sütés próbát végzünk.

Tovább 

Hozzávalók:


9  közepes, megtisztított pitypang levél, (esetleg helyette 2 nagy saláta levél)

1 sárgadinnye,

9 ek balzsamecet,

2 ek szója szósz,

1 ek olíva olaj,

1 kis doboz tejföl,

1 mk instant kávé

2 ek tej

 

Elkészítés:

 

A sárgadinnyét hámozzuk meg, vágjuk kb 1-1,5 cm-s kockákra.
Keverjük össze az ecettel és a szója szósszal, valamint 1 ek olíva olajjal, és hagyjuk állni 20 percet.
Míg áll, a pitypang leveleket mossuk meg, csöpögtessük le alaposan, és szedjük ki a középső eret, majd tépjük egészen apróra.

Tovább 

Érett, de még nem puha gyümölcsöt válasszunk hozzá!

 

A sárgabarackot válasszuk ketté, magozzuk ki. A fél barackokat edénybe rakjuk, s hideg citromos vizet öntünk rá, hogy a levegőn ne barnuljon meg. Azért, ne áztasszk túl soká, mielőbb, rakjuk az előkészített üvegekbe. Szépen ilelsztve, szorosan, de nem erőltetve rakosgassuk. A legfelső sor az üveg peremétől kb 1 cm-re legyen.

Készítsük el a szirupot:  1 l vízhez 70 dkg kristálycukrot teszünk, s összeforraljuk.

Tovább 

Szedvicsekhez, töltött húsokhoz, omletthez, használom.


Hozzávalók: 2kg padlizsán, 1 kg paprika1/2, kg paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál apróra szelt bazsalikom, ízlés szerint só, 3 dl olíva, vagy jó minőségű napraforgó étolaj.


A padlizsánokat, sütőben, vagy vaslapon, mindkét oldalán kicsit megsütöm. Csak addig, amíg a bőre ráncosodni kezd. Ekkor műanyag, vagy fakéssel lehúzom a bőrét, és kockára szelem. A fémtől, megbarnul.

Utolsó hozzászólás

Göllei Szilvia üzente 13 éve

Biztos finomság van benne.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu