Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A mozzarellákat lecsepegtetem, felszeletelem, majd szitára téve ököllel kinyomkodom belőle a maradék nedvességet is. A mozzarellaszeleteket ráhelyezem a kihúzott tésztára (egy kb.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg zöld dióhoz számítva:
10+ 5 szegfűszeg
5 nagyobb darab fahéj
1 rúd vanília
1/2 kg cukor
tartósítószer
A dió alsó és felső végéből egy vékony szeletet levágunk, a héját több helyen megszurkáljuk. 8 napig áztatjuk, minden nap cserélve rajta a vizet. Az utolsó nap forrásban lévő vízbe tesszük, a 10 szem szegfűszeggel, és 25 percig forraljuk. Leszűrjük, hideg vizet öntünk rá. Másnap kivesszük a léből, és leitatjuk a vizet róla.
|
|
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejszínt elkeverjük 3/4 liter vízzel és hozzáadjuk a gombát. Kb. 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, petrezselyemmel ízesítjük. Közben a sajtot lereszeljük. Ha a gomba megpuhult, a sajtot is belekeverjük.
Hozzávalók: 2 pohár víz, édesítő, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1,5 teáskanál reszelt citromhéj, 6 teáskanál (vagy 5 filter) zöld tea, 4 teáskanál friss citromlé.
Elkészítése: Tedd 2 pohárnyi vizzel az édesítőt, (még jobb, ha stevia levelet használsz) az őrölt gyömbért, és a reszelt citromhéjat egy közepes lábosba, majd forrald fel. Amint forrni kezd vedd alacsonyabbra a hőfokot, és közepes lángon főzd még 7-8 percig. Ezután vedd le a tűzről, és ha kicsit hűlt tedd bele a zöld teát.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
egy zacskó spagetti (0,5 kg), 1 pohár natúr joghurt (150 g), 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g), 1 tömlős sajtkrém, 2 evőkanál liszt, 8 dkg sütőmargarin, 20 dkg trappista, késhegynyi őrölt szerecsendió, bors, só, 2 dl tej.Hozzávalók:
Fél kg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg puha juhtúró, 1 tojássárgája
Elkészítés:
Felolvasztom a margarint, majd krémesre keverem benne a sajtot. A liszttel egy tásztát gyúrok belőle. Dió mérető adagokra osztom és egy kikent sütőlemezre helyezem. Lekenem tojássárgájával és közepesen meleg sütőben megsütöm
HOZZÁVALÓK:
2 bögre cukor,
2 bögre liszt,
5 egész tojás,
1 bögre olaj,
1 púpos teáskanál szódabikarbóna,
3 evőkanál őrölt fahéj,
10 alma
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet olajat
szódabikarbónát fahéjat hozzáadjuk. Az almát vékony szeletekben, csíkokban, kis jkockákban, vagy a legnagyobb lyukú reszelőn ( amineka máésik fele nokedli szaggató) lereszelve belekeverjük.
Előmelegitet sütőben lassú tűzön sütjük, közben villával sütés próbát végzünk.
Hozzávalók:
9 közepes, megtisztított pitypang levél, (esetleg helyette 2 nagy saláta levél)
1 sárgadinnye,
9 ek balzsamecet,
2 ek szója szósz,
1 ek olíva olaj,
1 kis doboz tejföl,
1 mk instant kávé
2 ek tej
Elkészítés:
A sárgadinnyét hámozzuk meg, vágjuk kb 1-1,5 cm-s kockákra.
Keverjük össze az ecettel és a szója szósszal, valamint 1 ek olíva olajjal, és hagyjuk állni 20 percet.
Míg áll, a pitypang leveleket mossuk meg, csöpögtessük le alaposan, és szedjük ki a középső eret, majd tépjük egészen apróra.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Érett, de még nem puha gyümölcsöt válasszunk hozzá!
A sárgabarackot válasszuk ketté, magozzuk ki. A fél barackokat edénybe rakjuk, s hideg citromos vizet öntünk rá, hogy a levegőn ne barnuljon meg. Azért, ne áztasszk túl soká, mielőbb, rakjuk az előkészített üvegekbe. Szépen ilelsztve, szorosan, de nem erőltetve rakosgassuk. A legfelső sor az üveg peremétől kb 1 cm-re legyen.
Készítsük el a szirupot: 1 l vízhez 70 dkg kristálycukrot teszünk, s összeforraljuk.
Szedvicsekhez, töltött húsokhoz, omletthez, használom.
Hozzávalók: 2kg padlizsán, 1 kg paprika1/2, kg paradicsom, 3 fej
vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál apróra szelt bazsalikom,
ízlés szerint só, 3 dl olíva, vagy jó minőségű napraforgó étolaj.
A padlizsánokat, sütőben, vagy vaslapon, mindkét oldalán kicsit
megsütöm. Csak addig, amíg a bőre ráncosodni kezd. Ekkor műanyag, vagy
fakéssel lehúzom a bőrét, és kockára szelem. A fémtől, megbarnul.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás