Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávakók:
* 20 dkg cukor
* 7-8 hámozott, kimagozott alma
* 1-2 marék vágott dió
* 2-3 kanál cukrozott narancshéj
* 2 marék mazsola
* 2 evőkanál fahéj
A piskótához:
* 4 tojás
* 2 evőkanál víz
* 16 dkg cukor
* 16 dkg liszt
* 1 csomag sütőpor
esetleg tejszínhab
Elkészítés:
Egy kör alakú edényben – jénaiban – felolvasztunk, karamellizálunk 20 dkg cukrot. Ha kész, körben belerakjuk a kimagozott almákat, rászórjuk a narancshéjat, a diót, a mazsolát, meghintjük a fahéjjal, és előmelegített sütőbe toljuk 20 percre letakarva.
Közben elkészítjük a piskótát: 4 egész tojást habosra keverünk 16 dkg cukorral, hozzáadunk 2 kanál vizet, tovább keverjük, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt.
20 perc után kivesszük az almát a sütőből, ráöntjük a piskóta masszát, és 30-35 percig tovább sütjük. Ha megsült, ráteszünk egy kerek fámtálcát, vagy nagy tányért, és óvatosan kiborítjuk rá a tortát.
Tejszínhabbal díszíthetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Keksztekercs
TORTA - Krumpli-csoki
CUKROSOKNAK - Túrótorta
TEA - Angolosan