Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei


Hozzávalók:

6 tojás,

1 ek zsír vagy vaj,

2 ek tejföl,

snidling, vagy 6 levél medvehagyma

1/2-1 csokor zöld kapor,

1/2-1 csokor petrezselyemzöldje,

só,

bors


Elkészítése:

A jól felvert tojásokhoz adjuk hozzá a tejfölt és a finomra vágott
zöldeket. Elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
A forró zsiradékban mindkét oldalán megsütjük, és azonnal asztalra adjuk.

Hozzávalók:

1 kg gomba,

1 kg sárgarépa,

1 kg fehérrépa,

1 fej vöröshagyma,

1 dl
tejföl,

só,

paprika,

bors. 


Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztva kevés pirospaprikával meghintjük, a vékonyra szeletelt gombát beletesszük, és addigpároljuk, amíg a gomba megpuhul. A sárgarépát és a fehérrépát jól megtisztítjuk, és apróra vágva néhány szem egész borssal kevés vízben puhára főzzük, majd - aborsokat kiszedve - összeturmixoljuk botmixerrel áttörjük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

1 kövér tyúk,

1 kg marhahús,

7 répa,

4 fehérrépa,

2 közepes zeller,

3 fej hagyma,

2 pohár rizs,

1 nagy csokor  petrezselyemzöld aprítva,

3 tojássárgája,

2 pohár tejföl,

só,

bors

Elkészítése: A tyúkot és a marhahúst a zöldséggel együtt 5 liter vízben, sóval és
borssal ízesítve addig fızzük, amíg jól megpuhul. A levet leszűrjük, beletesszük a rizst, két fej apróra vágott hagymát, és lassú tőzön tovább fızzük. Amikor puhára főtt, levesszük a tűzről.

Tovább 

Hozzávalók:

 

  • Fél kiló pizzatészta
  • 20 dkg fagyasztott tenger gyümölcse (frutti di mare)
  • oregano
  • reszelt sajt
  • a tészta megkenéséhez joghurt

 

Elkészítés:

A joghurttal megkent tésztán elosztom a felengedett tenger gyümölcsét, megszórom oreganóval, a reszelt sajttal és megsütöm.

2 l mustot felére beforralva annyi főtt, áttört birsalmát adunk hozzá, hogy sűrűn pépes legyen. Beletéve 5fél kiló cukrot, 1 citrom reszelt héját, gyenge tőzön, folyton keverve kocsonyapróbáig főzzük. A tűzrőıl levett  pépet ujjnyi vastagon kenjük vizezett tepsire vagy nagyobb deszkára, és hagyjuk szellős, meleg helyen szikkadni. Ha már nem ragad, vágjuk kis rudakra. Porcukorral beszórva sokáig eláll.

Hozzávalók:

25 dkg vaj, 15 - 15 dkg darált dió, vágott hámozott mandula,
napraforgó mag, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek. feketekávé,

a sziruphoz: 25 dkg cukor, 2,5 dl víz.

 

Elkészítés:
A vajban nagyon picit megpirítjuk a diót, mandulát, napraforgó magot, ráöntjük a kávét, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Lapos serpenyőbe tesszük. Elkészítjük a szirupot, és a masszára öntjük.
Másnap - vagy amikor már megdermedt-  szeleteljük.

Hozzávalók:

1 nagy fej káposzta,

30 deka marhahús (dagadó)

 

Akáposztát vágjuk fel cikkekbe, mossuk jól meg és tegyük forró vizbe főni. A húst egyben tegyük 1 liter sós vizbe főni; kb másfél órai főzés után
készitsünk a húsos lébe rántást egy kanál zsírból és egy nagy fakanál lisztből.
Szedjük ki a megpuhult káposztát a vizből és rakjuk a rántásos, húsos lébe;
tegyünk bele 4-6 kanál 20 %-os ecetet; tiz percig forraljuk együtt.  Tejföllel tálaljuk.

Tovább 

Elkészítése:

A vastag húsú, teljesen ép, nagy paprikákat 3-4 percig sütjük, hogy a
héjuk kissé hólyagos legyen, majd ruhával letakarva állni hagyjuk. Ez alatt a héj megpuhul, és könnyen lehúzhatjuk.

A lehámozott paprikákat üvegbe rakjuk és gyengén sós, ecetes vizet öntünk rájuk. A tetejükre késhegynyi szalicilt szórunk. Az üveget lekötjük és hővös, száraz helyre tesszük.

Hozzávalók:


  • 1 cs petrezselyem
  • 5 szál zeller zöld
  • 1 cs kapor
  • 5 nagyobb szál tárkony
  • 2 vöröshagyma
  • 3 leves kocka
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 3 ek liszt
  • vegeta, fehér bors, só
  • zsemlekocka, levesgyöngy

 

esetleg jó, zamatos reszelt sajt

 

 

 

Elkészítése:


A petrezselyemzöldet, a kaprot, a hagymát, a tárkonyt finomra összevágva vajon megfuttatjuk, liszttel meghintve kissé megpirítjuk és felengedjük 1 liter vízzel. Beletesszük az apírtott leveskockát és összefőzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

40 deka finomra reszelt sárgarépa ,

40 deka alma reszelve ,

kb 4 ek méz ,

1 marék mazsola,

1 citrom leve, + héja  reszelve,

1 tk őrölt fahéj,

30 deka darált ht. keksz,

kókuszreszelék


Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a hozzávalókat, picit -kb negyed órát-  pihentessük, majd a masszából vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk és  kókuszreszelékben meghempergetjük őket.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu