Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 20 dkg túró, 3 tojás fehérje, 10 dkg vaj, 3 dl olaj, fél csésze finomra darált zsemlemorzsa, só
Elkészítése: A tojásfehérjéket keményre felverjük. A túrót összekeverjük a tojáshabbal, majd hozzáadjuk a sót. Ebbol a keverékbıl diónyi fánkocskákat formálunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és kisütjük a vajjal elkevert forró olajban. Mikor halványan megpirultak, szőrokanállal kiemeljük, és papírral bélelt tányérra helyezzük, hogy a papír a fölös zsiradékot föligya.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt, 1 tojás, 6 dkg zsír, 1 cs. vaníliás cukor, só
A lisztből a tojással, sós langyos vízzel rétestésztát készítünk. 4 kicsi cipóra osztva, letakarva 20 percig pihentetjük. Mindegyiket tányér nagyságúra kinyújtjuk, meleg zsírral megkenjük, majd egyenként feltekerjük, és a 2 véget behajtjuk.
10 percre letakarjuk,aztán az elıbbi mérete kinyújtjuk. Derelyevágóval körbevágjuk.
Forró zsírral enyhén megkent palacsintasütıben mindkét oldalát rózsaszínőre
sütjük.
|
|
Elkészítése: Érett, de nem puha, ép paradicsomokat megmosunk, megtörölgetünk, és a rácsra téve a sütıben megsütünk. A rács alá tegyünk tepsit, hogy a paradicsom leve erre csopogjen. Ha a paradicsom sülni kezd, tegyünk mellé megtisztított és félbevágott hagymákat, és kicsumázott, ugyancsak félbevágott húsos zöldpaprikákat, ezek között lehet néhány csípos is (2 kg paradicsomhoz 50 dkg hagymát és 5-6 zöldpaprikát vegyünk). Ha az utóbbiak is átsültek, az egészet húsdarálón megdaráljuk.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A másrással megkent
tésztára pakolom a szalonnaszeleteket, megszórom a fűszerekkel, illetve a
reszelt sajttal. Sózni csak óvatosan!
HOZZÁVALÓK:
1 csomó karalábé,
3-4 csomó karalábé levél
1/4 kiló darálthús
7 deka rizs
1 tojás
1 kis fej hagyma
kis liszt
tejföl
szárított kapor
csombor
só
A leveleket sós vízzel leforrázzuk, majd szitára téve lecsurgatjuk. 25 deka darálthúst összegyúrunk 7 deka félig főtt rizzsel, egy nyers tojással, reszelt vöröshagymával, sóval, és kis gombócokat formázva belőle, a karalábélevelekbe csomagoljuk. A többi levelet durvára összevágjuk, magát a karalábét megtisztítjuk, és vékonyan felszeletelve, csíkokra vágjuk.
Hozzávalók:
1 kg krumpli, 3 fej vöröshagyma, 25 dkg juhtúró, 5 dl tejföl, 1
teáskanál szárított tárkony, kb 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, 15 dkgkolozsvári füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez.
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzöm, és még melegen meghámozva
karikára vágom. Egy tepsit az olajjal kikenek és beleterítek egy réteg főtt
krumplikarikát. Megsózom és félreteszem. A megtisztított hagymát
felkarikázom, a füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, és a hagymakarikákat fedő alatt üvegesre fonnyasztom rajta.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2 repa,
1 petrezselyemgyökér,
1 kisebb karalábé,
2 ek libazsír,
2 marék tarhonya,
fél fej hagyma,
1 ek vaj,
1 tojássárgája,
1 kanál tejföl,
só, bors
plusz esetleg gomba
Elkészítése:
A repat, petrezselyemgyökeret, kisebb karalábét kockákra vágva sós
vízben nem egészen puhára fozzük.
Két kanál libazsíron két marék tarhonyát rózsapirosra pirítunk, adunk hozzá fél, igen finomra vágott hagymát, mellyel már csak kicsit pirítjuk.
Elkészítése: A szép, apró uborkát megmossuk, lecsurgatjuk és egy 5 literes üvegbe (vagy megfelelo arányban ízesítve kisebb üvegekbe) rakjuk.
Rakunk közé száras kaprot, 2-3 babérlevelet, egy darab megtisztított vékony csíkokra vágott tormát. A tetejére szórunk 1 kávéskanál mustármagot, ugyanennyi egész borsot és 1 dkg szalicilt. Ízlés szerint hígított ecetet felforralunk 5 dkg sóval, 3-4 kockacukorral, belekeverünk fél dkg timsót, és forrón az uborkára öntjük.
Hozzávalók:
75 dkg héjában főtt krumpli,
2 keményre fıtt tojás,
25 dkg savanykás alma,
2 dl tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 fejes saláta,
1 citrom,
1 teáskanál szárított kakukkfő,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése:
A meghámozott, kockákra vágott krumplit salátástálba rakom. Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott, de héjas, ugyancsak kockákra vágott almát, amelyet a darabolás után azonnal meglocsolok citromlével, hogy ne barnuljon meg.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 5 dkg libazsír, 2 tojás, kevés daraliszt, 2 dl tejföl, só, bors
Elkészítése: A fakanál zsírt habosra keverjük, hozzáadunk két egész tojást,
tejfölt, sót, borsot és annyi daralisztet, hogy lágy tészta legyen. 15 percig
pihentetjük, majd teáskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
Kis lángon 15 percig főzzük. A főzést nem szakítjuk meg, mert a gombóc
megkeményedik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu