Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

40 dkg tepertő,

10 dkg margarin (Liga, Lyra),

1/2 kiló liszt,

1/2 dkg élesztő,

1dl hideg víz,

1-2 tojássárgája,

só,

törött bors.


Elkészítése:

A darált tepertőt, a margarint és a lisztet összemorzsoljuk, az élesztıt
kevés mézzel (cukorral),felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi anyaghoz, és kellemes puhán gyúrható tésztát készítünk.
Lisztezett gyúrótáblán a lehető legvékonyabbra nyújtjuk négyszögletesre, s összehajtogatjuk, mint a vajas tésztát szokás balról, jobbról, fentről, alulról, A tésztát lehetıleg egy éjszakán át, pihentessük, ha nincs rá idő, akkor 3-4 órás pihentetés után is jó ujjnyi vastagra nyújthatjuk, a tetejét bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, s a tojással megkenve piros-ropogósra sütjük.

Tovább 

Forralt bor

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 üveg vörösbor
• fahéj
• szegfűszeg
• vaníliás cukor, vagy vanília aroma
• citrom
• narancs
• alma
• cukor

 

 

Elkészítés:
Öntsük a bort egy edénybe és gyújtsunk alá. Bortól és ízléstől függően tegyünk bele cukrot, vegyesen vaníliás cukorral, mézet, fahéjat, szerecsen diót, egy kis szegfűszeget. Reszeljünk bele egy kis narancs és citrom héjat, ezen gyümölcsökből facsarhatunk is bele, majd vágjuk őket apróbb darabokra és dobjuk a borba.

Tovább 

 

a igazán szereted a csokoládét, ez a recept Neked való! A forró, csokis sütemény még a legelszántabb fogyókúrázókat is elcsábítja.

Hozzávalók:
25 dkg margarin
1 tábla (10dkg) minimum 70%-os étcsoki
10 dkg cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
20 dkg liszt

 

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A margarint és az étcsokoládét felkockázzuk, felolvasztjuk, és langyosra hűtjük. A tojásokat és a kétféle cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt csokis-margarinos masszát.

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 13 éve

Igazán szívesen! Örülök neki, hogy teszik, használod! Ha neked van valami jó recepted, kérlek, oszd meg velünk te is.
( A nyitó oldalon, balra, ha legörgetsz, találod a segítség a feltöltéshez c. anyagot, ha elakadsz valahol.)
A napokban teszek fel majd célzottan ünenpi recepteket is, remélem, azokat is tudod majd alkalmazni.

Tovább 

Hozzávalók:

paradicsom
kígyó uborka
lila hagyma
pár szem olajbogyó
feta sajt
oliva olaj
oregánó

balzsamecet

 

A hozzávalókat kreatívan, ízlés szerinti mennyiségben használjuk. Én a magam részéről a paradicsom -feta többség híve vagyok

 

Elkészítése:

Az uborkát vágjuk nagyobb darabokra, a paradicsomot is vágjuk nagyobb kockákra és a hagymát pedig szeleteljük fel.Ezután ezt finoman forgassuk össze, tegyünk rá borecetet, olivaolajat és szórjuk meg oregánóval.Ezután tegyük rá az olajbogyókat és a feta darabokat.Hinsünk rá még kevés oregánót és kész is a pazar görög saláta.

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg kopás-rozsos szélesmetélt

2 ek olaj
5 dl tej
20 dkg márványsajt
2dl tejszín
2 púpozott ek liszt
őrölt bors


Márványsajtos metélt elkészítése:

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük az olajjal.Közben a tejet felforraljuk, a márványsajtot lereszeljük és a tejbe szórjuk és kevergetve kb 5 percig főzzük.Amikor a sajt majdnem teljesen elolvadt a tejben, a tejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük.A mártást megborsozzuk és tálaláskor a tésztára öntjük.

Tovább 

Hozzávalók:

25 dkg bryndza
3 ek olívaolaj
3 csemegeuborka
bors
8 vékony szelet sonka


Juhsajtos sonkatekercs elkészítése:

Juhtúrót villával összetörjük és beledolgozzuk az olivaolajat.A csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, a sajthoz adjuk, majd picit megborsozzuk.A sonkaszeleteket kiterítjük, a sajtos krémmel megtöltjük, feltekerjük.

Olívával, paradicsom, uborka cikkekek, szeletekkel, salátalevelekkel, majonézzel stb dekorálhatjuk.

A paraszti konyha borsa

A XVIII. század étkezési kultúrájában döntő változást idézett elő az amerikai élelemnövények megjelenése. Azok ugyan nehezen honosodtak meg, lassan mégis beépültek a kor étkezési szokásaiba. A napraforgó első nyoma 1753-ban bukkant fel: egy kéziratos szakácskönyv nyújtott útmutatást ahhoz, hogyan kell belőle olajat készíteni. A burgonya Magyarországon az 1770-es években honosodott meg, s bár szakácskönyvi megjelenése ekkor még váratott magára, már egyre gyakrabban fogyasztották.

Tovább 

 

Forró csoki

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 csomag jó minőségű kakaópor (lehetőleg belga)
• narancs
• fahéj
• cukor
• tejszínhab a díszítéshez

 

Elkészítés:
Tegyünk fel forrni tejet, tegyünk bele vaníliás cukrot, fahéjat és narancshéjat is reszelhetünk bele. Aki nem szeret játszani a fűszerekkel vegyen mézeskalács fűszerkeveréket és egyszerűen öntse bele. Amíg forr a tej, fogjunk egy bögrét tegyünk bele egyenlő arányban kakaóport és cukrot.

Tovább 

A tuti fogyókúra:


 HÉTFŐ:

 Reggeli: Alma.

 Ebéd: Tejfölös paprikáscsirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.

 Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.

 KEDD:

 Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.

 Ebéd: Hatalmas tál töltöttkáposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása.

 Vacsora: A szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt reszelt káposztatorzsával megszórva.

Tovább 

12 db kisûlt palacsintához. 

 

A túrós palacsinta tölteléke: 20dkg túró, 1 db tojás, két kanál tejföl, 5 dkg cukor. A túrót tisztán áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgát, egy kanál tejfölt, a cukrot, kevés citromhéjat és a tojás keményre vert habját. ezzel a  a palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk, egy tûzálló edényt beolajozunk vagy vajazunk, és erre fektetjük a túrós palacsintákat, a tetejét tejföllel meglocsolva, 15 percre forró sütõbe tesszük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu