Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Forró csoki
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 csomag jó minőségű kakaópor (lehetőleg belga)
• narancs
• fahéj
• cukor
• tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
Tegyünk fel forrni tejet, tegyünk bele vaníliás cukrot, fahéjat és
narancshéjat is reszelhetünk bele. Aki nem szeret játszani a fűszerekkel
vegyen mézeskalács fűszerkeveréket és egyszerűen öntse bele. Amíg forr a
tej, fogjunk egy bögrét tegyünk bele egyenlő arányban kakaóport és
cukrot. Ha felforrt a tej, vegyük kisebbre a lángot, és egy merőkanál
segítségével merjünk egy kis tejet a kakaós, cukros bögrébe. Annyi tejet
tegyünk bele, hogy egy masszát kapjunk. Fokozatosan hígíthatjuk.
Kezdjük el önteni a bögréből a kakaót a tejbe és közben keverjük.
Folyamatosan keverjük, így nem lesz csomós. Ha úgy érezzük több kakaóra
van szükség, mert nem elég sűrű, semmiképp ne tegyük a kakaót
közvetlenül a tejbe, mert becsomósodik. Akkor jó, ha kicsit sűrűbb, mint
a kakaó, de hígabb, mint a puding.
Forraljuk össze, majd merjük egy bögrébe. Tejszínhabbal tálaljuk, amit megszórhatunk kakaóval, vagy csokit is reszelhetünk rá.
femcafe.hu - trencsenyibetti
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Keksztekercs
TORTA - Krumpli-csoki
CUKROSOKNAK - Túrótorta
TEA - Angolosan