Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

 

  • "Aloo gobi" - karfiol-curry - rizzsel és alma-chutney-val
indiai.jpg (16208 Byte)  A fűszerek beszerzése esetleg kicsit problémás lehet, de csak egyszer kell megvenni, utána már könnyű utángyártani az adagokat. Budapesten a Fővám téri vásárcsarnok alagsorában levő "Ázsia shop"-ban pl meg lehet venni őket.

Hozzávalók 4 személyre:
Aloo gobi:
1 nagy fej karfiol (nagyobb) falatnyi rózsákra szedve
kb.

Tovább 

network.hu



Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
1 közepes fej hagyma
kis olaj, vagy vaj a sütéshez
20 deka gomba
1 kis tejföl
2 deci főzőtejszín
1-2 evőkanál mustár
só (vegeta)
bors (lehetőleg firssen őrölt)

A csirkét felkockázzuk, sózzuk,borsozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A visszamaradt lében megpároljuk a felkarikázott gombát és   aprított hagymát, majd hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt és mustárt.

Tovább 

 

Egy kitűnő programsorozat, a család aprajának nagyjának. A témát, a felkészülést komolyan vesszük, ám a hangulat oldott, és kötetlen. Felnőtteket is várunk!

 

network.hu

network.hu

Készen kapható gnocciból egyszerűbb - csak sós vízben ki kell főzni - vállalkozóbb szelleműek a tésztát is maguk készíthetik...
A mártás: fél liter tejet felforralunk, és a 14 dekásból kettő, a 20, vagy ennél még több dekás háromszegletű sajtokból 1-1,5 doboznyit beleaprítva felolvasztunk benne. Ízlés szerint fűszerezhetjük: vegeta,  zúzott fokhagyma, oregano, szerecsendió juavasolt pl. Egy bő evőkanál liszttel megszórva elkeverjük, beforraljuk sűrűbbre.

Tovább 

network.hu

 

20 deka vajat habosra keverünk 25 dekag cukorral,  beledolgozunk 2 tojást, 4 evőkanál kakaóport és kb fél kiló lisztet. ( A recept nem tartalmazza, de kis sütőpor, vagy szódabikarbóna nem árt bele) Pár percre hűtőbe tesszük, majd egyenlő darabkákra osztjuk, kisujjnál vékonyabb hurkákat formálunk belőle, ezekből pedig pereceket csinálunk. 190 fokon 12 percig sütjük.

 

Ha kihűlt  olvasztott csokiba mártjuk

network.hu

 

 Hozzávalók:

 

  • Fél kg pizzatészta
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 2 tojás
  • oregano
  • olaj

 

Elkészítés:

 

A kiolajozott tepsibe beleterítem a tésztát, megolajozom, megszórom oreganoval, majd betakarom a sonkaszeletekkel. Beteszem a sütőbe és az utolsó két percre ráutüm a két tojást, majd készre sütöm.

 

network.hu

 

A madarakat folyamatosan etessük, aki eddig nem tette, most is elkezdheti, de csak akkor szabad felhagyni vele, ha már kitavaszodott, és van élelem a természetben is! ( az egy helyre szokott madarak az élelemforrás elapadása után nem tudnak maguknak elég gyorsan új helyet keresni, így éhenpusztulhatnak.)

network.hu

Cinkéknek a készen kapható, hálóban lévő magokkal teli faggyúgömb, etetőbe aprómag, vegyesen, napraforgó az ideális. A gerléknek és a galamboknak búza, napraforgó, kukorica a megfelelő, rigók, varjak, szarkák, mátyás madár szívesen fogyaszt pl túrót.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók :

12-16 db nagyobb gomba, 40 dkg juhtúró, 6 ek. kanál tejföl, 6-7 szelet baconszalonna, só, esetleg kakukkfű, bors.

 

Elkészítés :

A gombafejeket megmossuk és besózzuk. Összekeverjük a túrót a tejföllel, borssal és kakukkfűvel fűszerezhetjük de e nélkül is finom. A gomba fejeket kiolajozott tűzállótálba teszük, mindegyiketjól megtöltjük töltelékkel, és egy megfelelő méretű szeletke baconszalonnát teszünk rá. Forró sütőben addig sütjük, amíg a szalonna megpírul.

Tovább 

 

network.hu

 

 

6 főtt tojást összetörünk villával, és 3 evőkanál majonézzel, 1 evőkanál mustárral, 1 kiskanál tejföllel, pici vajjal, sóval, borssal és 1 kis fej aprított hagymával alaposan összedolgozzuk.

network.hu

25 dkg darált kekszet elkeverek 4 adag kávéval és tetszés szerinti rummal.
25 dkg margarint és 25 dkg porcukrot összedolgozunk. Végül a 2 krémet alaposan összekeverjük. Fogyasztható magában, de torta krémként, piskótába töltve is.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu