Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Narancslikőr
Hozzávalók:
4db narancs, fél citrom, 40dkg cukor, 1 dl víz, 0,5l vodka
Elkészítés:
A narancsokat és a citromot alaposan megmossuk, majd vékonyan késsel, hámozóval meghámozzuk. A gyümölcsökről leszedjük a fehér héját, és felkarikázzuk. A cukorból és a vízből szirupot főzünk. Egy szélesszájú üvegbe beletesszük a gyümölcs külső héját és húsát, rá a vodkát és a cukorszirupot. Állni hagyjuk lefedve 10-12 napig.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
2 tojást habosra keverünk 15 dkg cukorral és 4 zacskó vaníliás cukorral. Hozzákeverünk szűk 1 dl olajat, 2 dl tejszínt, majd 25 dkg lisztet, és 1 zacskó sütőport. Alaposan összedolgozzuk, végül aprított (befőtt) meggyet keverünk bele, formákba adagoljuk és 180 fokon készre sütjük.
|
|
13 éve | Lovas Éva | 1 hozzászólás
Párolt rizzsel tálaljuk.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
4 tojássárgát elkeverünk 20 dkg cukorral, majd beledolgozunk 10 dkg puha margarint. 30 dkg lisztet elkeverünk 1 csomag sütőporral. Fokozatosan összedolgozzuk a sárgákat, a lisztet és 2 dl tejet. Egy kikent tepsibe simítjuk a tésztát és 200 fokon készre sütjük. A tetejére lekvárt, majd keményre vert, vaniliáscukorral ízesített tojáshabot teszünk, s még visszatoljuk a sütőbe egy kicsit, hogy hab megszilárduljon.
Hozzávalók:
4 dl tejszín, 2 dl vodka, 6-8 cs. vaniliáscukor
Elkészítés:
A tejszínt a cukororral felforraljuk, miután kihűlt hozzáadunk 2 dl vodkát. Hűtőben tartsuk. Jó, ha érhet 1-2 hétig.
Egy tepsi alját kirakjuk vékony bacon szeletekkel, erre kerül egy réteg borsos,majorannás, fokhagymás -fűszerrel alaőposan beszórt, s előzőleg egy-két órát állni hagott hús szelet, majd egy réteg savanyú káposzta, a tetejére kolbász és hagyma karikák majd rá ismét bacon. Egy pici almalével felöntjük, majd forró sütőben kb 1 óra alatt készre sütjük.
13 éve | Lovas Éva | 3 hozzászólás
1 salátát alaposan megmosva és feldarabolva egy nagy tálba tesszük, adunk hozzá aprított paradicsomot, uborkát, megsózzuk, összekeverjük, és állni hagyjuk.
Mártás: Összekeverünk 1 evőkanál citromlevet,1 evőkanál cukrot, 2 evőkanál mustárt, 5 evőkanál vizet, evőkanál balzsamecetet, pici borsot, sót .Hozzűkeverjük a salátához, tálaláskor -de csak akkor - pedig beleforgatjuk a fokhagymás-pirított zsemlekockákat is és az elkészített virslit:
Egy serpenyőben kevés vajon megpirítunk 6 karikázott virsli 6 gerezd zúzott fokhagymával.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
3 fej vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát nagyon apróra felaprítok, majd kevés vajon megpirítom. Felöntöm 3 húsleves kockával felfőzött kb 1,5 liter vízzel, megszórom kis édes pirospaprikával majd addig főzöm, amíg a hagyma teljesen megpuhul. Ekkor egy botmixerrel összepürésítem, és pirított zsemlekockával tálalom. Gazdagítható apró sajtkokákkal, vagy reszelt sajttal.
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Először is lecsót csinálunk (iylenkor jó, ha van eltéve pár üveggel), majd mielőtt levennénk a tűzről belekeverünk 1 kis doboz tejfölt és összeforraljuk. Közben megfőzünk 25 dkg tarhonyát, majd egy mély jénaiba tesszük. Erre ráöntjük a lecsót, elsimítjuk és tálalás előtt a sötőben átmelegítjük. Gazdagítható úgy, hogy a tetejére is teszünk tejfölt, vagy tejfölt és reszelt sajtot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás