Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Narancslikőr

 


Hozzávalók:

 

 

 

4db narancs, fél citrom, 40dkg cukor, 1 dl víz, 0,5l vodka

 

Elkészítés:

A narancsokat és a citromot alaposan megmossuk, majd vékonyan késsel, hámozóval meghámozzuk. A gyümölcsökről leszedjük a fehér héját, és felkarikázzuk. A cukorból és a vízből szirupot főzünk. Egy szélesszájú üvegbe beletesszük a gyümölcs külső héját és húsát, rá a vodkát és a cukorszirupot. Állni hagyjuk lefedve 10-12 napig.

Tovább 

 

network.hu

 

2 tojást habosra keverünk 15 dkg cukorral és 4 zacskó vaníliás cukorral. Hozzákeverünk szűk 1 dl olajat, 2 dl tejszínt, majd 25 dkg lisztet,  és 1 zacskó sütőport. Alaposan összedolgozzuk, végül aprított (befőtt) meggyet keverünk bele, formákba adagoljuk és 180 fokon készre sütjük.

 

network.hu

1 nagy fej apróra felkockázott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, majd adunk hozzá 1 felkarikázott paprikát, 1 paradicsomot, fél kiló megtiszíttott, felaprított gombát, 2 evőkanál pirospaprikát és felöntjük egy kevés vízzel. Amikor megpuhult keverünk hozzá 1 kis doboz tejfölt, sót, borsot és összeforraljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyszerű, és nagyszerű...Hajni

network.hu

4 tojássárgát elkeverünk 20 dkg cukorral, majd beledolgozunk 10 dkg puha margarint. 30 dkg lisztet elkeverünk 1 csomag sütőporral. Fokozatosan összedolgozzuk a sárgákat, a lisztet és 2 dl tejet. Egy kikent tepsibe simítjuk a tésztát és 200 fokon készre sütjük. A tetejére lekvárt, majd keményre vert, vaniliáscukorral ízesített tojáshabot teszünk, s még visszatoljuk a sütőbe egy kicsit, hogy hab megszilárduljon.

network.hu

 

Hozzávalók:

4 dl tejszín, 2 dl vodka,  6-8 cs. vaniliáscukor

Elkészítés:

 A  tejszínt a cukororral felforraljuk, miután kihűlt hozzáadunk 2 dl vodkát. Hűtőben tartsuk. Jó, ha érhet 1-2 hétig.

 

network.hu

 

 

Egy tepsi alját kirakjuk vékony bacon szeletekkel, erre kerül egy réteg borsos,majorannás, fokhagymás -fűszerrel alaőposan beszórt, s előzőleg egy-két órát állni hagott hús szelet, majd egy réteg savanyú káposzta, a tetejére kolbász és hagyma karikák majd rá ismét bacon. Egy pici almalével felöntjük, majd forró sütőben kb 1 óra alatt készre sütjük.

Utolsó hozzászólás

Lovas Éva üzente 13 éve

Örülök! Az a jó benne, hogy elég egyszerű, és nem is drága, meg még egészséges is...

network.hu

 

1 salátát alaposan megmosva és feldarabolva egy nagy tálba tesszük, adunk hozzá aprított paradicsomot, uborkát, megsózzuk, összekeverjük, és állni hagyjuk.

 

Mártás: Összekeverünk 1 evőkanál citromlevet,1 evőkanál cukrot, 2 evőkanál mustárt, 5 evőkanál vizet, evőkanál balzsamecetet, pici borsot, sót .Hozzűkeverjük a salátához, tálaláskor -de csak akkor -  pedig beleforgatjuk a fokhagymás-pirított zsemlekockákat is és az elkészített virslit:

Egy serpenyőben kevés vajon megpirítunk 6 karikázott virsli 6 gerezd zúzott fokhagymával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszike, ki is tettem az egyiket...Puszi, Hajni

Tovább 

network.hu

3 fej vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát nagyon apróra felaprítok, majd kevés vajon megpirítom. Felöntöm 3 húsleves kockával felfőzött kb 1,5 liter vízzel, megszórom kis édes pirospaprikával majd addig főzöm, amíg a hagyma teljesen megpuhul. Ekkor egy botmixerrel összepürésítem, és pirított zsemlekockával tálalom. Gazdagítható apró sajtkokákkal, vagy reszelt sajttal.

V. Budapesti Mangalica Fesztivál
Bor, étel

Rendezvény kezdete:
2012. február 3., péntek
Rendezvény vége:
2012. február 5., vasárnap

BUDAPEST V. kerület, Szabadság tér
WEB: www.mangalicafesztival.hu, www.variomobil.hu


Immár ötödik alkalommal kezdődött meg a visszaszámlálás a budapesti tél legnagyobb szabadtéri eseménye, a Mangalica Fesztivál előtt.

Tovább 

network.hu

Először is lecsót csinálunk (iylenkor jó, ha van eltéve pár üveggel), majd mielőtt levennénk a tűzről belekeverünk 1 kis doboz tejfölt és összeforraljuk. Közben  megfőzünk 25 dkg tarhonyát, majd egy mély jénaiba tesszük. Erre ráöntjük a lecsót, elsimítjuk és tálalás előtt  a sötőben átmelegítjük. Gazdagítható úgy, hogy a tetejére is teszünk tejfölt, vagy tejfölt és reszelt sajtot.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu