Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A madarakat folyamatosan etessük, aki eddig nem tette, most is elkezdheti, de csak akkor szabad felhagyni vele, ha már kitavaszodott, és van élelem a természetben is! ( az egy helyre szokott madarak az élelemforrás elapadása után nem tudnak maguknak elég gyorsan új helyet keresni, így éhenpusztulhatnak.)
Cinkéknek a készen kapható, hálóban lévő magokkal teli faggyúgömb, etetőbe aprómag, vegyesen, napraforgó az ideális. A gerléknek és a galamboknak búza, napraforgó, kukorica a megfelelő, rigók, varjak, szarkák, mátyás madár szívesen fogyaszt pl túrót. Az előbbi kivételével valamennyien örülnek a húsdaraboknak, kutyakonzervnek, főtt tojásnak, de akár a kifőtt tésztának és krumplinak is. Minden madár szívesen eszi a diót, almát is.
Nagyon fontos a gyakori ivóvíz kihelyezés, mert valahol inniuk is kell/ene, de hidegben természetesen ez folyamatosan befagy.
A kutyákat cicákat tartsuk a lakásban, de legalább a melegebb pincébe való szabad ki-bejárást, kell biztosítani nekik. A kint tartott négylábúaknál lényeges a kutyaház szigetelése, és – ha nem ijed meg tőle, használja így is a házat – előnyös a kutyaház ajtaját teljesen elfedő, meleg függöny felszerelése is. A kinti ivóvizet folyamatosan cseréljük, az ételt melegítsük meg nekik, és ilyen tájt különösen ügyeljünk tápláló, tartalmas voltára.
A rövid szőrű állatokra, pláne, ha a lakásban, ahol egyébként tartózkodnak, nagy a meleg, feltétlen ruhát kell adni, ha nagy hidegben pár percnél hosszabb időre kimennek.
Fokozottabban kell figyelni ilyenkor a kóbor állatokra is. Aki valami okból nem tudja őket hazavinni, legalább az ebrendészeten (ahová a Budapesten a cicák is tartoznak) a 06-80-330-330 vagy a 06-80-220-220 számon jelentse be őket, illetve adjon nekik tápláló ételt, és inni (langyos vizet, tejet).
Ha valaki földön, lépcsőn, padon fekvő, alvó vagy egyéb okból magatehetetlen embert lát, akkor kérjen neki segítséget az alábbi telefonszámok valamelyikén:
Rendőrség: 112,
Menhely Alapítvány: (06-1) 338-4186,
Máltai Szeretet Szolgálat: (06-1) 391-4700,
A síkos utak csúszás-mentesítéséhez sót egy ideje tilos használni, de nem is szerencsés. Mínusz 5-6 foknál ugyanis a sótól addig megolvadt hó, jég is visszafagy, így lesz igazán csúszós, tükörjéggel fedett a felület. Arról nem is beszélve, hogy a só mindent mar, tönkretesz, nem csak a földet, ahová beszivárog, de magát az aszfaltot is, a cipőket, autó gumiabroncsokat, kutya és cica talpacskákat pláne! A kőzetőrleményes – zeolitos - macskaalom azonban igazi jolly joker! Jó szolgálatot tesz a csúszásmentesítésnél (csak pár marékkal szórjunk szét) a földbe kerülve, pedig még táplálja is a növényzetet.
Nagyon síkos úton érdemes kívülről rossz zoknit húzni a csízmára, ez megóvhat az eleséstől, törésektől.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
LEVES - Camambert
VILÁGKONYHA - Hagymaleves - Francia
LEVES - Zöldfűszer
KÁVÉ - Kreol