Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

 

network.hu

 

hozzávalók
40darabhoz
60deka liszt
  15 deka cukor
2,5deci langyos tej
3tojás sárgája
csipet só
5deka élesztő
10deka olvasztott vaj


Az élesztőt felfuttatom, a tojást a cukorral kikeverem,a margarint felolvasztom.Ha az élesztő felfutott a lisztel és a többi hozzávalóval kelt tésztát készítek.Kétszeresére megkelesztem a tésztát és kinyújtom ,és szaggatóval kiszaggatom,és forró olajba kisütöm.

 

A pudingot megfőzöm
1csg vanílíás vayg csokis puding
fél liter tej
4 kanál cukor
ebből finom pudingot főzök és megtöltöm vele a fánkokat.

Tovább 

    network.hu

  • 2 ek kakaóport elkeverek 1 zacskó sütőporral, 20 dkg liszttel, 8 ek cukorral, 2 zacskó vaníliás cukorral, 2 evőkanál narancslekvárral, 1 narancs kifacsart levével, 10 dkg vajjal és 2 evőkanál mézzel, és reszelt narancshéjjal. Alaposan összedolgozom, majd  vastagra nyújtva kiszaggatom. Sütőpapíros tepsire teszem és 10 percre 200 fokos sütőbe tolo
 
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg szalonna
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • bors

 

A krumplit, vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk, majd az első kettőt vékony karikákra felszeleteljük a szalonnát pedig vékonyan csíkozzuk.

Olajat öntünk a serpenyőbe, belerakjuk a hozzávalókat, megsózzuk, borsozzuk, összekeverjük. ( A fokhagyma gerezdeket, ha nagyobbak, 2-3-ba vághatjuk.) Majd közepes lángon készre sütjük. (Ha vastagabb a krumpli, lehet pici vízzel párolni) Aki szereti, alaposan lepiríthatja.

Tovább 

 

  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 1 csipetny só
  • 2 evőkanál cukor
  • 60 dkg krumpli
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez

 

A krumplit megfőzöm, majd krumplitörővel összetöröm. Összedolgozom a sütőporral kevert liszttel, tojással, sóval és cukorral. Az elkészült tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtom, majd csíkokra vágom. A csíkokat hengeresre söndörgetem, majd perecformára hajtogatom. Végül forró olajban kisütöm.

  • 1/2 kiló krumpli (a gombóchoz)
  • 1 tojás (a gombóchoz)
  • kb 15 deka liszt (a gombóchoz)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/4 zeller gumó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál olaj
  • izlés szerint só
  • izlés szerint bors
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 dl tejföl

 

A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet.

Tovább 

Tofus kelkáposztatekercs
Ha már végképp nem tudsz mit főzni és kéne egy kis változatosság, érdemes bedobni: garantáltan nem hagyományos, mégis enyhe, kellemes íze van.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej kelkáposzta, 2-3 közepes sárgarépa (elhagyható), 1 közepes hagyma, 4-5 evőkanál vaj, 100 g köles (vagy rizs), 350 ml zöldségleves (vagy leveskocka felfőzve), só, bors, 10 dkg tofu, 1 tojás, kevés kurkuma vagy curry, 100g tejszín, 2 ek vagdalt metélőhagyma (szárított is lehet)

A kelleveleket óvatosan szétszedjük és sós vízben megfőzzük.

Tovább 

8 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 8 evőkanál cukorral, majd beledolgozunk 8 evőkanál lisztet és végül a keményre felvert habot is. Tepsibe simítjuk és készre sütjük.

Fontos!  Eleinte nem szabad a sütöt kinyitni, met összeesik!

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag réteslap, 20-25 dkg füstölt sajt, 1 szál póréhagyma, 3-4 tojás, 2-4 dl tej, 2 dkg vaj, 1-2 púpozott evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, só, bors, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa

A réteslap felét kiolajozott, közepes tepsibe terítjük, a lapok között is kicsit megolajozzuk, megszórjuk a morzsa felével. Az olvasztott vajon megforrósítjuk a lisztet, felöntjük annyi tejjel, amennyivel közepesen sűrű mártássá áll össze.

Tovább 

  • 4 db tojás (tésztához)
  • 24 dkg porcukor (tésztához)
  • 20 dkg liszt (tésztához)
  • 1 csomag sütőpor (tésztához)
  • 8 evőkanál víz (tésztához)
  • 1 csipetny só (tésztához)
  • 2 db csokoládé puding (krémhez)
  • 7 dl tej (krémhez)
  • 25 dkg margarin (krémhez)
  • 25 dkg gesztenyemassza (krémhez)
  • 25 dkg porcukor (krémhez)

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kár, hogy képek, nincsenek a blogokhoz....Hajni

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
4 lazacszelet vagy egy nagyobbacska lazacfilé (bőrös is lehet)
3 evőkanál olivaolaj
3 ek citromlé
3 ek szójaszósz
1 zacskó (maréknyi) fenyőmag

Előveszünk egy akkora tepsit, amekkorába a hal épp belefér. Beleöntjük az olajat, a citromlevet és a szójaszószt. Nagyobb mennyiségű halhoz többet, a lényeg az 1:1:1 arány. A lazacot fél óráig pácoljuk a lében, egyszer-kétszer megfordítva, hogy mindkét oldalát átjárja a pác. Ezután forró (kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu