Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Kelt tészta:

50 dkg liszt
1 egész tojás
1 toj sárgája
6 dkg cukor
5 dkg vaj, v. margarin
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
kis só

A tejből félreteszek kicsit( kb. 2-3 kanál), a többihez adok a kanál cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet kicsit megsózom, beleütök egy tojást, bele a maradék cukrot, a felolvasztott margarint, majd az élesztős tejet és jól kidagasztom. Nem szoktam vele pacsmagolni, vagy sorrendeket betartani, jó szokott lenni.

Tovább 

meggyes kevert pite

1 margarint kikeverünk 3 tojás sárgájával és 20 dkg porcukorral.

30 dkg liszthez ( fele rétesliszt ) adunk egy csipet sót, 1 sütőport, cc.1,5 dl meleg tejet, és összekeverjük a margarinos alkatrészekkel. Belekeverjük a 3 tojásfehérje kemény habját.

Kivajazott, rétesliszttel megszórt 24x30-as tepsibe öntjük, és bőven teszünk rá gyümölcsöt. Én egy üveg meggybefőttel szórtam meg. 190 fokon sütöttem 30 percig.

Roppant egyszerű, szép magas és nagyon finom!

Tovább 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

25 dkg vaj,

1 kis doboz tejföl,

csipetnyi só.

 

Töltelék:

sütésálló lekvár, dió, mák,esetleg gesztenyemassza

porcukor (az utóbbiakhoz)

diót, mákot legkobb kis tejjel é a cukorral, esetleg rszelt citromhéjjal felfőzni)

+ megszórni: vanílás és porcukor

 



Elkészítés:

(A tésztát legjobb a sütés előtti napon készíteni, és egy éjszakát hűvösön pihentetni.)

A lisztet a hideg vajjal és egy csipetnyi sóval összemorzsoljuk, a tejföllel összegyúrjuk, majd  minimum egy órára, de legjobb egy éjszakára pihnni tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db tojásból készített csokis piskóta félgömb formában megsütve
( a piskóta tészta elkészítését lásd a piskótatészták bejegyzésemnél....)))
Bármilyen gyümölcs kb 30 dkg én most szedret használtam
4 dl + 2cs. habfixálóval felvert tejszínhab 
1cs étkezési zselatinpor
Porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát,ha nincs gömb alakú formánk jó a kicsi kerek is.
Kétfelé vágjuk és hagyjuk hűlni
A szedret összeturmixoljuk kb:4dl -nek kell lennie és egy csomag étkezési zselatint feloldunk 1 dl vízben,
ebből egy evk -lal teszünk a felvert tejszínhabhoz és a többit hozzákeverjük a  szederhez.

Tovább 

A sör története

Mezopotámia

A sör egyidős a civilizációval. Az emberiség talán előbb hörpintett e gabonából erjesztett italból, mint a borból. Sőt, egyes kutatók úgy vélik, hogy a "folyékony kenyérnek" titulált ital felfedezője korábban rukkolt elő aranyos színű italával, mint a pékek cipóikkal. Ma már kevesen tudnák meginni az ősi, gabonából gyúrt sörcipóból (valószínűleg innen ered a "folyékony kenyér" elnevezés) cefrézett, erjesztett italt.

Tovább 

Hozzávalók:

A sötét réteghez:

1/2 kiló darált vagy finomra tört háztartási keksz (készen is kapható),

20 dkg porcukor,

20 dkg vaj,

10 dkg kókuszreszelék,

3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,

1-2 evőkanál rum (vagy egy mokkáskanál rumaroma),

tej.


A világos réteghez:

2 dl tej,

15 dkg porcukor,

15 dkg hideg vaj,

fél csomag főzős vaníliás pudingpor,

5 csomag vaníliás cukor.


+ A  tetejére: 5 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

Először a világos krémet készítjük el.

Tovább 

 

Hozzávalók: 25 dkg borjúhús 25 dkg borjúcsont 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 zellergumó 1 kis fej kelkáposzta 4-5 goma 1 fej hagyma 1 zöldpaprika bors olaj citromlé

 

Készítés: A csontot főni tesszük a hagymával, zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sárga közepét vékony szeletekre vágjuk és mindezt olajon pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk liszttel, jól összekeverjük, rászűrjük a csontlevet és tovább főzzük még tíz percig.

Tovább 

Sajtmártás Sajtmártás
Hozzávalók:

80 g reszelt sajt
3 dl 1.5%-os tej
10 g margarin
2 evőkanál liszt (20g)

reszelt szerecsendió


Elkészítés:
  1. A felhevített margarinon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd óvatosan, lassan hozzáöntjük a tejet és krémszerűre főzzük.
  2. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
  3. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot és még egyszer összefőzzük.

 

 

www.macosz.hu


40 dkg csirke vagy pulyka apróhús
1 csomag gyros fűszerkeverék
4 közepes nagyságú krumpli
salátának való zöldségek (paradicsom, uborka, fehér v. vörös fejeskáposzta, újhagyma, vagy hagyma, esetleg savanyú káposzta is jó) olaj, só bors

1 joghurt

 friss zöldfűszerek.

A gyros fűszerkeveréket elkeverem 1 dl olajban. Ebbe rakom a húst, és egy éjszakát hagyom állni a hűtőben. Ezt másnap wokban jó pirosra megsütöm.
A krumplit hasábokra vágom, bő olajban pirosra sütöm.
A paradicsomokat felkockázom, az uborkát szintén, az újhagymát belekarikázom, egy kis fej lilakáposzta felét is beleaprítom a salátába, kevés citromlével meglocsoltam, pici szójaolajjal is, sóztam majd jól összekevertem.
Öntet: 2 dl joghurtba vagy kefirben elkeverünk tetszőleges zöldfűszereket, fokhagymát
 

Tovább 

FOLYTATÓDNAK A MÉSZÁRLÁSOK, FOLYTATÓDNAK A TILTAKOZÁSOK!

Gyere el és tiltakozz te is velünk!

Mint bizonyára hallottatok róla, az idei foci UEFA EB-t Ukrajnában és Lengyelországban rendezik. Az Ukrán hatóságok az odalátogató turisták szeme elől egy felháborító megoldással kívánják eltüntetni az utcán élő gazdátlan kutyákat és macskákat! Sok esetben élve égetik el őket mobil krematóriumokban. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu