Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Kelt tészta:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 toj sárgája
6 dkg cukor
5 dkg vaj, v. margarin
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
kis só
A tejből félreteszek kicsit( kb. 2-3 kanál), a többihez adok a kanál
cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet kicsit megsózom, beleütök
egy tojást, bele a maradék cukrot, a felolvasztott margarint, majd az élesztős
tejet és jól kidagasztom. Nem szoktam vele pacsmagolni, vagy sorrendeket
betartani, jó szokott lenni.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
meggyes kevert pite
1 margarint kikeverünk 3 tojás sárgájával és 20 dkg porcukorral.
30 dkg liszthez ( fele rétesliszt ) adunk egy csipet sót, 1 sütőport, cc.1,5 dl meleg tejet, és összekeverjük a margarinos alkatrészekkel. Belekeverjük a 3 tojásfehérje kemény habját.
Kivajazott, rétesliszttel megszórt 24x30-as tepsibe öntjük, és bőven teszünk rá gyümölcsöt. Én egy üveg meggybefőttel szórtam meg. 190 fokon sütöttem 30 percig.
Roppant egyszerű, szép magas és nagyon finom!
|
|
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
1 kis doboz tejföl,
csipetnyi só.
Töltelék:
sütésálló lekvár, dió, mák,esetleg gesztenyemassza
porcukor (az utóbbiakhoz)
diót, mákot legkobb kis tejjel é a cukorral, esetleg rszelt citromhéjjal felfőzni)
+ megszórni: vanílás és porcukor
Elkészítés:
(A tésztát legjobb a sütés előtti napon készíteni, és egy éjszakát hűvösön pihentetni.)
A lisztet a hideg vajjal és egy csipetnyi sóval összemorzsoljuk, a tejföllel összegyúrjuk, majd minimum egy órára, de legjobb egy éjszakára pihnni tesszük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db tojásból készített csokis piskóta félgömb formában megsütve
( a piskóta tészta elkészítését lásd a piskótatészták bejegyzésemnél....)))
Bármilyen gyümölcs kb 30 dkg én most szedret használtam
4 dl + 2cs. habfixálóval felvert tejszínhab
1cs étkezési zselatinpor
Porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát,ha nincs gömb alakú formánk jó a kicsi kerek is.
Kétfelé vágjuk és hagyjuk hűlni
A szedret összeturmixoljuk kb:4dl -nek kell lennie és egy csomag étkezési zselatint feloldunk 1 dl vízben,
ebből egy evk -lal teszünk a felvert tejszínhabhoz és a többit hozzákeverjük a szederhez.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Mezopotámia
A sör egyidős a civilizációval. Az emberiség talán előbb hörpintett e gabonából erjesztett italból, mint a borból. Sőt, egyes kutatók úgy vélik, hogy a "folyékony kenyérnek" titulált ital felfedezője korábban rukkolt elő aranyos színű italával, mint a pékek cipóikkal. Ma már kevesen tudnák meginni az ősi, gabonából gyúrt sörcipóból (valószínűleg innen ered a "folyékony kenyér" elnevezés) cefrézett, erjesztett italt.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sötét réteghez:
1/2 kiló darált vagy finomra tört háztartási keksz (készen is kapható),
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
10 dkg kókuszreszelék,
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1-2 evőkanál rum (vagy egy mokkáskanál rumaroma),
tej.
A világos réteghez:
2 dl tej,
15 dkg porcukor,
15 dkg hideg vaj,
fél csomag főzős vaníliás pudingpor,
5 csomag vaníliás cukor.
+ A tetejére: 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Először a világos krémet készítjük el.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 25 dkg borjúhús 25 dkg borjúcsont 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 zellergumó 1 kis fej kelkáposzta 4-5 goma 1 fej hagyma 1 zöldpaprika só bors olaj citromlé
Készítés: A csontot főni tesszük a hagymával, zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sárga közepét vékony szeletekre vágjuk és mindezt olajon pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk liszttel, jól összekeverjük, rászűrjük a csontlevet és tovább főzzük még tíz percig.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
80 g reszelt sajt
3 dl 1.5%-os tej
10 g margarin
2 evőkanál liszt (20g)
só
reszelt szerecsendió
www.macosz.hu
40 dkg csirke vagy pulyka apróhús
1 csomag gyros fűszerkeverék
4 közepes nagyságú krumpli
salátának való zöldségek (paradicsom, uborka, fehér v. vörös
fejeskáposzta, újhagyma, vagy hagyma, esetleg savanyú káposzta is jó) olaj, só
bors
1 joghurt
friss zöldfűszerek.
A gyros fűszerkeveréket elkeverem 1 dl olajban. Ebbe rakom a húst, és egy
éjszakát hagyom állni a hűtőben. Ezt másnap wokban jó pirosra megsütöm.
A krumplit hasábokra vágom, bő olajban pirosra sütöm.
A paradicsomokat felkockázom, az uborkát szintén, az újhagymát
belekarikázom, egy kis fej lilakáposzta felét is beleaprítom a salátába,
kevés citromlével meglocsoltam, pici szójaolajjal is, sóztam majd jól összekevertem.
Öntet: 2 dl joghurtba vagy kefirben elkeverünk tetszőleges zöldfűszereket, fokhagymát
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu