Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
1 kis doboz tejföl,
csipetnyi só.
Töltelék:
sütésálló lekvár, dió, mák,esetleg gesztenyemassza
porcukor (az utóbbiakhoz)
diót, mákot legkobb kis tejjel é a cukorral, esetleg rszelt citromhéjjal felfőzni)
+ megszórni: vanílás és porcukor
Elkészítés:
(A tésztát legjobb a sütés előtti napon készíteni, és egy éjszakát hűvösön pihentetni.)
A
lisztet a hideg vajjal és egy csipetnyi sóval összemorzsoljuk, a
tejföllel összegyúrjuk, majd
minimum egy órára, de legjobb egy éjszakára pihnni tesszük.
A
pihnetetés után a tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk,
háromszögekre vágjuk vagy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk
belőle. Minden tésztadarabot megtöltünk a töltelékkel, kifli formára
föltekerünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
Előmelegített
180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha az alja egy
egészen picit barnulni kezd, de a teteje még fehér.
A megsült kifliket még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Kókusz kocka
SÜTI - Kókuszos brownie
SÜTI- Csokis brownie
EGYTÁL - Erdélyi rizses csirke