Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
4 tojást felverünk, majd beledolgozunk 1 teáskanál vaníliakivonatot, 35 dkg lisztet, 35 dkg cukrot, 1 csomag sütőport, 3 evőkanál kakaó port és 15 dkg csokireszeléket. Tejet adunk hozzá, annyit, hogy összeálljon egy hígabb tészta. Kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon 30 percig sütjük.
|
|
Bulgurbúzát bioboltokban, illetve Budapesten a Fővám téri vásárcsarnok alagsorában levő "Ázsia shop"-ban lehet kapni. Barna vagy fehér is van, mind a kettő jó. |
|
Hozzávalók 4 személyre: 1/4 kiló bulgur (ha nincs, 15 deka gríz) 4 dkg vaj (vagy ghi) kb. 7 dl víz 1/2 kiló padlizsán 1/4 kiló paradicsom 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem aprítva 5 evőkanál olivaolaj 1 dl tejszín 50 g dióbél (apróra vágva) 100 g reszelt Gouda sajt só, (cayenne bors) Öntet: néhány ágacska friss (v. |
|
|
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Barackos papucs
1.15 kg hajtogatott élesztõs tészta
35 dkg (20 fél szem) sárgabarack
5 dkg dió
1 tojás
nyújtáshoz 5 dkg liszt
Elkészítés:
A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, sütõlemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Tészta:
50 dkg liszt
kis só
20 dkg zsír
1 kis dobozos tejföl
4 tojás sárgája
Ezen hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd hidegre tesszük több órára, akár
egy éjszakára.( a maradék tojásfehérjékből kettőt a töltelékbe használok, egyet
a kenéshez)
Lekváros- diós töltelék:
20 dkg diót összekeverünk 8-10 dkg cukorral, 2-3 kanál baracklekvárral, a
2 felvert tojásfehérjével.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra, én 3 bucit csináltam, köröket nyújtottam,
8 felé vágtam, (attól függően mekkora kifliket akarunk, úgy csináljuk) és
megtöltjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
2 tojássárgát habosra keverünk 2 ek porcukorral 2 dl tejszínnel és 1 decil eperpürével. Fagyasztóban lehűtjük, amikor dermedni kezd, összekeverkjük, és tálaljuk.
Pezsgővel, vagy tejjel felöntve, gyümölcsdarabkákkal is finom.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
5 paradicsomot felkarikázunk, 1 kis fej lilahagymát felkockázunk apróra, enyhén megsózzuk, összekeverjük. 2 evőkanál mustárt elkeverünk 6 ek. vízzel, sóval, borssal, pici ecettel, fél teáskanál cukorral és 3 evőkanál olajjal. Tálalás előtt rálocsoljuk a zöldségekre.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Epres túrógombóc:
40 dkg túró
6 kanál búzadara
1 kanál liszt
2 tojás
pici só, cukor
eper
tejföl
A túrót picit megsózom, és teszek bele egy kevés cukrot is (nem egészen
egy kanál). A tojással, darával liszttel jól összegyúrom és hagyom állni.
Mindegyik gombóc közepébe egy kisebb epret tettem ( vagy egy felet),
forró vízben kicsivel tovább főztem, mint ahogy feljött a víz színére.
Ezt nem forgattam pirított morzsába, hanem cukros tejföllel volt nagyon
finom.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 személyre
6ek. reszelt óvári sajt
2 ek. félzsíros tehéntúró
2 tk. margarin
2 ek. joghurt
petrezselyemzöld
snidling
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük és ízesítjük az apróra vágott petrezselyemmel és a snidlinggel.
Egy adag: 735 kJ (175 kcal), 2g szénhidrát.
25 dkg lisztet elkeverek 22 dkg cukorral, 1 zacskó sütőporral, reszelt citromhéjjal. A lapott masszát elfelezem, egyik felét tepsibe öntöm. Erre rámorzsolok 1/2 kg túrót, és tetszés szerint mazsolát, gyümölcsöt- ami éppen van otthon. Meghintjük egyebletesen 4 zacskó vaníliáscukorral, ráterítjük a massza másik felét és teszünka tetejére rá 5 dkg aprított margarint egyenletesen elosztva. 2 dl tejet elkeverünk 2 tojással és óvatosan ráöntjük Kb fél óra alatt alatt forró sütőben készre sütjük.
12 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
1111, Zenta utca 3. - szeretettel meghív Téged AZ ELSŐ ÜNNEPÉLYES NYITÓBULIJÁRA! 2012. május 18. este 7-től Ami színesebbé teszi a bulit! -Finom ételek -Csábító italok -Sztárvendégek Kis Rabló! Amit elrabolunk: éhséget, szomjúságot, levertséget Amit adunk: bőséges ital, ínycsiklandozó étel, páratlan hangulat
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu