Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
0,5 kg gombát megtisztítunk és pár percre forró, ecetes vízbe tesszük majd leszűrjük. 1 evőkanál olajat összedolgozunk 2 tojássárgával, pici sóval, borssal, 2 dl sörrel, 10 dkg liszttel és a keményre felvert tojásfehérjékkel. Belemártjuk a gomba fejeket és forró, bő olajban kisütjük őket.
Köretnek párolt rizs, rizi bizi is finom hozzá.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
25 dkg lisztet elkeverünk 10 dkg dióval, 15 dkg cukorral, 1 zacsi sütőporral, 1 tojással, pici sóval és 20 dkg margarinnal. Alaposan összedolgozzuk majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Végül kinyújtjuk, kiszaggatjuk és előmelegített sütőben pár perc alatt kisütjük. 2-2 darabot lekvárral összeragasztunk és olvasztott csokiba mártjuk.
|
|
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kiolajozott tepsibe beleterítem a tésztát, majd felváltva beborítom a tarja-, illetve a szalámiszeletekkel. Megszórom a reszelt sajttal, oreganoval, majd forró sütőben készre sütöm.
13 éve | Lovas Éva | 1 hozzászólás
3 tojássárgát összedolgozok 15 dkg liszttel, 1 evőkanál vaníliás cukorral, pici sóval, 2 dl tejjel és a tojások keményre felvert fehérjével. A kész tésztába beledolgozunk ízlés szerinti - kb 3 evőkanál - meggy befőttet és egy picit a meggy levéből. A szokásos módon,olajon, serpenyőben sötjük meg, de kicsit vastagabbra, mint a "sima" palacsintát szokás.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
3 tojássárgát habosra keverünk 6 zacsi vaníliás cukorral és kb 0,5 liter tejjel. A 3 tojás fehérjét nagyon kemény habbá verjük, közben 1 l tejet felforralunk. A tejbe kanállal habot szaggatunk és mindkét oldalát főzzük, majd szűrővel óvatosan kiszedjük. Ha az összes hab kész, akkor lassan, állandó kevergetés közben beleöntjük a forró tejbe a sárgákat és összeforraljuk.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 adag erős, finom kávé lefőzve, pl, Omniából, 10 dkg csoki, 20 dkg cukor, 3 deci UHT tej, vagy víz, 6
dl 52 % os alkohol
Elkészítés:
3 dl vízben vagy tejben felfőzzók a cukrot, és beleaprítjuk a csokit, majd addig keverjük, míg elolvad. Tej csoki esetén tejjel, keserű csoki esetén vízzel dolgozunk. Miután kihűlt, belekeverjük a kávét, és hozzáadjuk a 6 dl 52 % os alkoholt. Pár napi állás után leszűrjük, és fogyasztható.
13 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Kelbimbó kicsit másképpen.
Ha eddig nem szerettted a kelbimbót, akkor most megnyalod, mind a tíz ujjacskáját a szakácsnak.
Utána meg jöhetsz hozzám - puszit adni:))))), mert beajáltalak a jóba:))))
Hozzávalók:
20 db. friss, nagyméretű kelbimbó
40 dkg kockára vágott articsóka szív
15 db. olajbogyó, kimagozott és az apróra vágott
15 db. szegfűbors
1/2 csésze mandula, apróra vágott
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 db. mogyoróhagyma, apróra vágott
2 gerezd fokhagyma, aprítva vagy reszelve
Elkészítése:
Melegítsük fel a sütőt kb.
13 éve | Lovas Éva | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kiolajozott tepsibe beleterítem a tésztát, majd beborítom a lecsepegtetett kagylókonzervvel. Megszórom a reszelt sajttal, oreganoval, majd forró sütőben készre sütöm.
4 tojássárgát habosra keverek 3 evőkanál porcukorral, majd hozzáadok 500 g mascarponét. Egy mély tálba kávéba mártott babapiskótkat rétegezek a krémmel, majd a tetejét megszórom kakaóporral.
Picit hagyjuk állni tálalás előtt. (Hűtőben)
1 nagy doboz tejfölt elkeverek fele ennyi majonézzel, 2-3 evőkanál mustárral, majorannával, borssal, nagyon pici fokhagymakrémmel. Hozzáadok 2-3 konzerv kukoricát és 1 fej felkockázott lila hagymát. Hűtőben hagyom összeérni az ízeket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás