Gasztro: VEGA - Tofus kelkáposztatekercs

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tofus kelkáposztatekercs
Ha már végképp nem tudsz mit főzni és kéne egy kis változatosság, érdemes bedobni: garantáltan nem hagyományos, mégis enyhe, kellemes íze van.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej kelkáposzta, 2-3 közepes sárgarépa (elhagyható), 1 közepes hagyma, 4-5 evőkanál vaj, 100 g köles (vagy rizs), 350 ml zöldségleves (vagy leveskocka felfőzve), só, bors, 10 dkg tofu, 1 tojás, kevés kurkuma vagy curry, 100g tejszín, 2 ek vagdalt metélőhagyma (szárított is lehet)

A kelleveleket óvatosan szétszedjük és sós vízben megfőzzük. A répát (ha van) szintén megfőzhetjük ugyanabban a lében. Ne főzzük szét! A kockára vágott hagymát 2 evőkanál vajban megpároljuk, majd belekeverjük a kölest. Felöntjük a zöldségleves felével, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 25 percig főzzük.
A kölesmasszát összekeverjük a kockára vágott tofuval, felvert tojással és kurkumával. A sütőt 200 fokra melegítjük. A kölesmasszát 2 egymásra fektetett kellevélre halmozzuk, beleteszünk egy hosszában félbe vágott sárgarépát, majd felcsavarjuk, cérnával összekötözzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tekercseket beletesszük. A maradék vajat a tetejére daraboljuk. Ráöntünk egy kis maradék zöldséglevet. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a zöldségleves utolsó maradékát összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Felforraljuk, majd a metélőhagymát beleszórjuk. A megsült tekercsek mellé, szószostálban tálaljuk.

 

a recept a www.nandu.hu oldalról származik

Címkék: elkészít főz gasztro gasztronómia konyha lovas Éva lovaseva márványsajt olcsó recept saláta szakács séf takarékos tojás tálal vega vegetáriánus waldorf zöld zöldség étel íz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu