Gasztro: HÍR - KÉK MÉZ!! - Szennyezés?

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A franciaországi Ribeauville városban augusztus óta kék s zöld mézet készítenek kaptárjaikban a méhek. A méhészek értetlenül állnak a jelenség előtt.

 

Jelen pillanatban a méhtelepesek azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy az M&M’s cukorka-, és a Mars csokoládégyár egy, a Ribeauville településtől öt kilométerre fekvőszemétlerakó helye az okozója mindennek, hiszen itt konténerszámra találnak a zümmögők cukros hulladékokat, melyeket az édesség előállítása során halmoztak fel a gyártók.

 

 

network.hu

A szokatlan időjárási viszonyok, beleértve a kemény telet, a nedves tavaszt és az extrém száraz nyarat, nem csak a különböző terméseknek árt, hanem most már a méhek önellátó képességének is. Gill Maclean, a Brit Méhész Egyesület szóvivője elmondta, hogy a méhek elég okosak ahhoz, hogy tudják, honnan juthatnak cukorhoz, ha a természetből nem nyerhetnek azt.

 

 

network.hu

 

A Ribeauville közelében fekvő Agrivalor biogáz üzem konyhai hulladékokat alakít át különféle energiává. Philippe Meinrad, a cég szóvivője szerint az ott lévő hulladékok tárolása légmentes csomagolásban történik, hogy a méhek ne tudjanak a cukros maradékokkal mit kezdeni.

 

 

network.hu

 

Ennek ellenére a kár megtörtént a több mint 2400 elzászi méhésszel, akik nap mint nap felelősek 35 ezer méhtelep megfigyeléséért és évente 1000 tonna méz elkészítéséért. Az adatok egyáltalán nem meglepőek, hiszen Franciaország az Európai Unió egyik legnagyobb méztermelő országa több mint 18 ezer tonna méz előállításával.

A kék és a zöld méz nem az egyetlen problémája a méhészeknek. Köztudott, hogy a méhek száma az elmúlt években rohamosan csökken, amely a kormány szerint a növényirtó szerekre róható ki.

 

 

network.hu

 

A francia méhész szakszervezet a következőkben a méhek állapotát vizsgálja majd, hogy az egyelőre ismeretlen mézszínezés közben kaptak-e valamiféle fertőzést. Bár a méhészek nem tervezik eladni a természetellenes színű mézet, a röpködő állatok lárvái előszeretettel fogyasztották azt.

 

 

network.hu

 

A kék méz egy ijesztő előfutára a méhek sorsának, az éghajlat változásának, és nem mellékesen az ipari szennyezések következményeinek.

 

 

network.hu

 

Ez egy figyelmeztető jel volt, hogy a vállalatoknak még jobban kell figyelniük hulladékaikra, hogy az semmilyen teremtménynek ne ártson – legyen az kicsi, vagy nagy.

 

 

network.hu

 

network.hu

 

(Forrás: Care2.com, facebook, Sokszínűvidék.hu)

Címkék: cukor gyár kék méh méz szennyez szin zöld

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu