Gasztro: GOMBÓC - Csokis

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

1/2 kg héjában főtt krumpli
1 kanál zsír
1 tojás

kb. 30 dkg lisztet vett fel, és gyúráskor is sok lisztet használtam.


+ Instant, cukrozott kakaópor a tölteléknek

 

A krumplit jól kihűtöm ( ha meleg rengeteg lisztet vesz fel), krumplinyomón áttöröm, kb. 1 tk. sót teszek bele, 1 tojást, és kb. 30 dkg lisztet, hogy jól nyújtható tészta legyen.

Kb. 3 mm vastagra nyújtom, felkockázom, és mindegyik közepére teszek egy jó nagy kupac instant cukrozott kakaót. Gombócokat formázok, jól összenyomkodok minden lyukat, hogy ki ne folyjon a kakaó, forró vízben főzöm, kicsit tovább, mint amikor feljön a tetejére.

Olajban morzsát pirítok, lehúzom a tűzről és kristálycukrot keverek hozzá, ebben forgatom meg a gombócokat. Elolvad benne a kakaó, és finom folyós csoki lesz belőle...

Címkék: csoki eper főz gasztro gombóc gölödin kakaó konyha krokett krumpli leves lovas Éva lovaseva recept tárkony túró édes

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Lovas Éva üzente 11 éve

igen, valahogy az anyukák, nagymamák főztje nagyon gyakran finomabb a sajátnál...

Válasz

Ivánka Gyuláné Ica üzente 11 éve

Anyám csinált isteni kakaós/csokis/ gombócot, mákkal /vagy dióval/
A gombóc tészta ismert. A töltelék= holland kakaópor, kristálycukor, kicsi
vízzel vagy (hideg) tejjel fél keményre keverjük, és ezzel töltjük a
tésztát. Mi, főleg gyerekek /de a felnőttek is/ imádtuk a csokis mákos
gombócot. Én is meg csináltam de anyám főztje jobb volt.Ica

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu