Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 közepes krumpli, 4 tojás, 1 fej karikázott hagyma, só, vegeta, ízlés szerint bors, zúzott fokhagyma, esetleg aprított petrezselyem, kevés olaj
Elkészítés:A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd kevés olajon picit megkapatjuk a hagymával együtt, annyi vizet öntünk rá hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és teljesen puhára pároljuk. (lehet hogy többször kell pótolni a vizet, ne felejtsük el sózni). Ha kész, ráütjük a tojásokat, és megsütjük.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 zacskó gyalulttök, 5 tojás, kb negyed kiló liszt, negyed kiló sütőmargarin, (esetleg vaj), negyed kiló juhtúró, két evőkanál zsömlemorzsa, aprított kapor zöld bőven, egy nagy doboz joghurt fele, só, vegeta, eseleg kis bors,
|
|
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük Míg fő, a párizert ksiebb darabokra vágjuk, majd villával egészen összetörjük. A főtt, hámozott krumplit is összetörjük majd összekeverjük a parizerrel, a tojással, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy jól formálható masszát adjon. Ízl szerinti méretben golyókat, vagy korongokat formázunk belőle, zsömlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Adható feltétként, vagy körettel, húsételként.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük, majd kihűtjük. Az ananászt lecsepegtetjük, a sajtot nagylyukú reszelőn ( a nokedli szaggató reszelős oldalán, vagy annak megfelelő méretű lyukún) lereszeljük, a sonkát kis, kb fél cm kockákra vágjuk. A tejfölt fűszerezzük, összekeverjük az ananásszal, a tésztát pedig a sajttal és a sonkával, majd az önettel az egészet egy tálban jól elkeverjük.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Egy rendkívül egyszerű, olcsó, és finom csemege, aminek sütése, fogyasztása menthetetlenül összefonódott a farsanggal, de máskor is érdemes készíteni.
Hozzávalók: 3-4 tojássárgája, 3-4 evőkanál tejföl, fél kiló liszt, csipet só
a sütéshez: olaj
a megszóráshoz: vaníliás és/vagy porcukor
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A Tejfölt úgy adagoljuk, hogy ne legyen ragadós, de azért jól formázható, közepesen lágy maradjon a tészta.
14 éve | Lovas Éva | 0 hozzászólás
Szívből kívánok szép, boldog ünnepet mindenkinek!
Egy film-képeslappal (kattints a szövegre, aztán klikk a bélyegre, a nagy hógolyóra, majd az egérrel rakd össze a hóembert, és klikkelj rá, a többi megy magától...), egy kis zenével és sok szeretettel.
Szilágyi Domokos: Karácsony
"
A puha hóban, csillagokban,
Az ünnepi foszlós kalácson,
Láthatatlanul ott a jel,
Hogy itt van újra a KARÁCSONY.
Mint
szomjazónak a pohár víz,
Úgy kell mindig e kis melegség
Hisz arra született az ember
Hogy szeressen és
szeressék.
Átírhatjuk kissé a mondást: a
türelem immár nem csak rózsát, szarvasgombát
is terem. A kitartás
meghozta a gyümölcsét, a keszthelyi Georgikon Kar
mintaültetvényén
kisebb gyermekfej nagyságú gomba termőtestre
bukkantak.
A szarvasgomba termesztéssel kapcsolatos kísérlet évtizedes múltra
tekint vissza, a Pannon Egyetem Növénytudományi és Biotechnológiai
tanszékének irányításával még 2000-ben több növényfajra, így
mogyoróbokor, illetve molyhos tölgy gyökerére oltottak spórákat.
"Halpéntek" - egy nemes kezdeményezés első fordulója, avagy gasztronómiai élvezkedés és száguldás 6 kitűnő éttermen át.
Ugyebár, reggel, felkelni, kávé nélkül, gyakorlatilag lehetetlen. Sőt, délelőtt is. Meg, úgy, egyáltalán: felkelni.
Tehát, alapvető dolog,. a kávét ágyba rendeljük. Ha nincs kitől rendelni, mert pl mindenki más (még)mormotább, kiszolgáljuk önmagunk. Kényelmesen ám! Vagyis, még ébren. Kávét este az ágy mellé...E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu