Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

Hozzávalók:

4 közepes krumpli, 4 tojás, 1 fej karikázott hagyma, só, vegeta,  ízlés szerint bors, zúzott fokhagyma, esetleg aprított petrezselyem, kevés olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd kevés olajon picit megkapatjuk a hagymával együtt, annyi vizet öntünk rá hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és teljesen puhára pároljuk. (lehet hogy többször kell pótolni a vizet, ne felejtsük el sózni). Ha kész, ráütjük a tojásokat, és megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

1 zacskó gyalulttök, 5 tojás, kb negyed kiló liszt, negyed kiló sütőmargarin, (esetleg vaj), negyed kiló juhtúró, két evőkanál zsömlemorzsa, aprított kapor zöld bőven, egy nagy doboz joghurt fele, só, vegeta, eseleg kis bors,

Elkészítés:A tök levét kinyomkodjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a margarin felével, hozzáadagoljuk a juhtúrót, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet és egy kanál zsömlemorzsát, meg a  fűszereket.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 1/2 kiló (1/2 rúd) parizer
  • 4 közepes krumpli
  • 3 tojás
  • só, vegeta, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • kevés liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük Míg fő, a párizert ksiebb darabokra vágjuk, majd villával egészen összetörjük.  A főtt, hámozott krumplit is összetörjük majd összekeverjük a parizerrel, a tojással, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy jól formálható masszát adjon. Ízl szerinti méretben  golyókat, vagy korongokat formázunk belőle, zsömlemorzsában megforgatjuk,  majd forró olajban kisütjük.  Adható feltétként, vagy körettel, húsételként.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 csomag (1/2 kiló) tészta
  • 1 darabolt ananászkonzerv
  • 1/4 kiló sajt
  • 10-20 dkg sonka vagy tarja
  • 2 nagy doboz tejföl, vagy joghurt ízlés szerint (esetleg keverve, 1-1)
  • só, bors, vegeta ízlés szerint

Elkészítése:

A tésztát megfőzzük, majd kihűtjük. Az ananászt lecsepegtetjük, a sajtot nagylyukú reszelőn ( a nokedli szaggató reszelős oldalán, vagy annak megfelelő méretű lyukún) lereszeljük, a sonkát kis, kb fél cm kockákra vágjuk. A  tejfölt fűszerezzük, összekeverjük az ananásszal, a tésztát pedig a sajttal és a sonkával, majd az önettel az egészet egy tálban jól elkeverjük.

Tovább 

Egy rendkívül egyszerű, olcsó, és finom csemege, aminek sütése, fogyasztása menthetetlenül összefonódott a farsanggal, de máskor is érdemes készíteni.

 

Hozzávalók: 3-4 tojássárgája, 3-4 evőkanál tejföl, fél kiló liszt, csipet só

a sütéshez: olaj

a megszóráshoz: vaníliás és/vagy porcukor

 

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A Tejfölt úgy adagoljuk, hogy ne legyen ragadós, de azért jól formázható, közepesen lágy maradjon a tészta.

Tovább 

Szívből kívánok szép, boldog ünnepet mindenkinek!


Egy film-képeslappal (kattints a szövegre, aztán klikk a bélyegre, a nagy hógolyóra, majd az egérrel rakd össze a hóembert, és klikkelj rá, a többi megy magától...), egy kis zenével és sok szeretettel.


 

Szilágyi Domokos: Karácsony


" A puha hóban, csillagokban,

Az ünnepi foszlós kalácson,
Láthatatlanul ott a jel,
Hogy itt van újra a KARÁCSONY.

Mint szomjazónak a pohár víz,
Úgy kell mindig e kis melegség
Hisz arra született az ember
Hogy szeressen és szeressék.

Tovább 

Átírhatjuk kissé a mondást: a
türelem immár nem csak rózsát, szarvasgombát is terem. A kitartás
meghozta a gyümölcsét, a keszthelyi Georgikon Kar mintaültetvényén
kisebb gyermekfej nagyságú gomba termőtestre bukkantak.
A szarvasgomba termesztéssel kapcsolatos kísérlet évtizedes múltra
tekint vissza, a Pannon Egyetem Növénytudományi és Biotechnológiai
tanszékének irányításával még 2000-ben több növényfajra, így
mogyoróbokor, illetve molyhos tölgy gyökerére oltottak spórákat.

Tovább 

"Halpéntek" - egy nemes kezdeményezés első fordulója, avagy gasztronómiai élvezkedés és száguldás 6 kitűnő éttermen át.

 


Kezdődik! Tányérunkon az adagok, asztalunknál a szakács, Zsolt a Rozmaring Kertvendéglőben
***************************************** *****************************************
Mint arról korábban többször is hírt adtam, versenysorozat indult éttermek, vendéglátó egységek között, HALRA MAGYAR, HALRA BOR! címmel.
Minden hónap első péntekjén öt-öt étteremnek kell elkészíteni valamilyen, előre meghatározott halételt és felszolgálni a hozzá passzoló magyar bort.

Tovább 

Ugyebár, reggel, felkelni, kávé nélkül, gyakorlatilag lehetetlen. Sőt, délelőtt is. Meg, úgy, egyáltalán: felkelni.

Tehát, alapvető dolog,. a kávét ágyba rendeljük. Ha nincs kitől rendelni, mert pl mindenki más (még)mormotább, kiszolgáljuk önmagunk. Kényelmesen ám! Vagyis, még ébren. Kávét este az ágy mellé...

No, szóval... szeretem a kávét. A kávés italokat, a kávés édességeket, a kávékrémes csokit.

Ha ital, és viszonylag hagyományos, no meg ínyenc, akkor az nálam Omniából készül, és véletlenül sem az újmódi, csöpögtetős-forrázós módszerrel, pláne nem hosszú lével.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu