Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy rendkívül egyszerű, olcsó, és finom csemege, aminek sütése, fogyasztása menthetetlenül összefonódott a farsanggal, de máskor is érdemes készíteni.
Hozzávalók: 3-4 tojássárgája, 3-4 evőkanál tejföl, fél kiló liszt, csipet só
a sütéshez: olaj
a megszóráshoz: vaníliás és/vagy porcukor
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A Tejfölt úgy adagoljuk, hogy ne legyen ragadós, de azért jól formázható, közepesen lágy maradjon a tészta. Fél órát pihentetjük, egészen vékonyra kinyújtjuk majd 15-20 cm-s rombuszokra, vagy 20 cm hosszú, keskeny háromszögekre daraboljuk, amiket középen bevágunk, s egyik végét áthúzzuk a lyukon. Végül nagy lábosban, bő, forró olajban, kis adagokban világosra sütjük a fánkokat. Szűrőkanállal kiszedjük, és még melegen megszórjuk cukorral
EXTRA – ha vendégek jönnek…
A megszokottól eltérő formákban is kisüthetjük:
Rózsa: A tésztából egyforma darabszámban, 3 különböző méretben köröket szaggatunk. Minden kört egyenként, körben 3-5 helyen bevágunk. A csökkenő méretű köröket hármasával egymásra rakjuk, úgy, hogy a bevágások ne pont egymás fölé kerüljenek, középen fakanál végével összenyomjuk, majd így sütjük ki. Tipp: a felső kör közepébe, a -rózsa porzójának helyébe - kevés lekvárt tehetünk.
Spirál: a vékony tésztából hosszú, kb 1 cm széles csíkot vágunk. Ezt a csíkot fakanál nyelére tekerjük, majd a keletkező tésztaspirált a nyélről óvatosan a forró olajba csúsztatjuk.
Masni: szintén hosszú, keskeny csíkot vágunk a vékony tésztából, amelyet masni módjára megkötünk, és így sütjük ki.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
LEVES - Kolbászleves
KÖRET - Krumplikoszorú
SÜTI - Vendégváró kedvenc - OLCSÓ!
TÉSZTA - Spagetti gombával