Gasztro: Farsangra: CSÖRÖGE!

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egy rendkívül egyszerű, olcsó, és finom csemege, aminek sütése, fogyasztása menthetetlenül összefonódott a farsanggal, de máskor is érdemes készíteni.

 

Hozzávalók: 3-4 tojássárgája, 3-4 evőkanál tejföl, fél kiló liszt, csipet só

a sütéshez: olaj

a megszóráshoz: vaníliás és/vagy porcukor

 

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A Tejfölt úgy adagoljuk, hogy ne legyen ragadós, de azért jól formázható, közepesen lágy maradjon a tészta. Fél órát pihentetjük, egészen vékonyra kinyújtjuk majd 15-20 cm-s rombuszokra, vagy 20 cm hosszú, keskeny háromszögekre daraboljuk, amiket középen bevágunk, s egyik végét áthúzzuk a lyukon. Végül nagy lábosban, bő, forró olajban, kis adagokban világosra sütjük a fánkokat. Szűrőkanállal kiszedjük, és még melegen megszórjuk cukorral

EXTRA – ha vendégek jönnek…

A megszokottól eltérő formákban is kisüthetjük:

Rózsa: A tésztából egyforma darabszámban,  3 különböző méretben köröket szaggatunk. Minden kört egyenként, körben 3-5 helyen bevágunk. A csökkenő méretű köröket hármasával egymásra rakjuk, úgy, hogy a bevágások ne pont egymás fölé kerüljenek, középen fakanál végével összenyomjuk, majd így sütjük ki. Tipp: a felső kör közepébe, a -rózsa porzójának helyébe - kevés lekvárt tehetünk.

Spirál: a vékony tésztából hosszú, kb 1 cm széles csíkot vágunk. Ezt a csíkot fakanál nyelére tekerjük, majd a keletkező tésztaspirált a nyélről óvatosan a forró olajba csúsztatjuk.

Masni: szintén hosszú, keskeny csíkot vágunk a vékony tésztából,  amelyet masni módjára megkötünk, és így sütjük ki.

Címkék: csöröge desszert farsang farsangi forgács fánk gasztro gasztronómia lekvár lovas Éva lovaseva recept rózsa süti étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu