Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta:
50 dkg liszt
kis só
20 dkg zsír
1 kis dobozos tejföl
4 tojás sárgája
Ezen hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd hidegre tesszük több órára, akár
egy éjszakára.( a maradék tojásfehérjékből kettőt a töltelékbe használok, egyet
a kenéshez)
Lekváros- diós töltelék:
20 dkg diót összekeverünk 8-10 dkg cukorral, 2-3 kanál baracklekvárral, a
2 felvert tojásfehérjével.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra, én 3 bucit csináltam, köröket nyújtottam,
8 felé vágtam, (attól függően mekkora kifliket akarunk, úgy csináljuk) és
megtöltjük.
Lehet bele még lekvárt, mákot, gesztenyét tölteni
Megformázzuk, a tetejét megkenjük, és 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
HA megsült vaníliás porcukorral megszórjuk.
Finom, omlós, réteges, nagymamás.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Hájas kifli
HÚSVÉTRA SÓS SÜTI - Sonkás "beigli"
HÚSVÉTRA LEVES - Zöldség füstöltsonkával
HÚSVÉTRA VENDÉGVÁRÓ - Tojáskenyér