Gasztro: blog

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztronomia hírei

2 közepes fej felkockázott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, majd adunk hozzá 3 szál felkarikázott sárga- és 1 szál fcsíkokra vágott fehérrépát. Egy kicsit tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 zöldségleveskockát. Ha a zöldség majdnem puha, beleteszünk 1 fej megtisztított, apró rózsáira szedett karfiolt és adunk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Ha már a karfiol is puha, behabarjuk.(Ehhez 1 kis doboz tejfölt  elkeverünk két -három ek.  liszttel.) Összeforraljuk a habarással, és már tálalhatjuk is

Tovább 

A sütnivaló tököt megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd tepsibe tesszük. Mindegyik tök darabot megkenjük mézzel. Egy hőálló edényben teszünk vizet a tepsi alá, majd 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

 


Hozzávalók:
30 dkg cukor6 cs. vaníliás cukor3 tojás15 dkg margarin30 dkg liszt1 cs. sütőpor30 dkg reszelt almapici citromlé,pici reszelt citromhéj,
6 mk.+ 3 mk. fahéj
Az almát meghámozzuk lereszeljük, fahéjjal és pici citromlével ízesítjük. A hűtőben állni hagyjuk amíg a tészta elkészül.A cukrot, a vaníliás cukrot a 3 egész tojással habosra keverjük, utána hozzá adjuk a margarint és tovább keverjük, a liszthez hozzá adjuk a sütőport majd a margarinos masszához keverjük.

Tovább 

network.hu



Hozzávalók:
25 dkg gesztenye massza10 dkg darált keksz10 dkg porcukorrum, vagy rumaroma ízlés szerint+kókuszreszelék vagy darált dió a hempergetéshez

Elkészítés:

A gesztenyemasszát a darált kekszet és a porcukrot összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és egyenletes masszává gyúrjuk. Nem lesz túl kemény, de, ha nagyon lágy, a keksz mennyiségét növeljük. Ha összeállt, hgolyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe vagy darált dióba hempergetjük.

Tovább 

Hozzávalók :

  • 1 zacskó csirkemáj
  • bacon szalonna
  • 4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • saláta szív levél
  • paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • curry
  • olíva olaj
  • vaj

 

 

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, kockára vágom és sós vízben megfőzöm.
A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, félreteszem.
A májat megmosom, borsozom, szórok rá paprikát, s betekerem a baconszalonna szeletekbe, s a serpenyőben megsütöm..

Tovább 

network.hu


Hozzávalók:
4 dl körtelé
1. ü. édes, vagy féédes pezsgő
1 bő ek. mazsola


Elkészítés:

Az mazsolát egy kis tálba tesszük, ráöntünk annyi meleg vizet, ami ellepi, kb. 10  percig áztatjuk , majd leöntjük róla a vizet.
6-8 db pezsgős pohárba elosztjuk a körtelevet, beletesszük a mazsolát, majd ráöntjük a jól behűtött pezsgőt.

 

 




 


Hozzávalók:

1/2 kiló liszt
1/2 kiló margarin, apróra morzsolva
20-25 dkg juhtúró
2tojássárgája
1 csomag sütőpor
  2-3 tk só (esetleg vegeta)

Tetejére:

1 tojásfehérje
 25 dkg reszelt sajt,(külön előny, ha füstölt)


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból deszkán kézzel  masszát gyúrok. Ha szükséges, 1-2 dkg lisztet hozzáadok, hogy alakítható legyen.
Nyújtófával kb. fél centisre nyújtom, a kissé felvert tojásfehérjével megkenem, majd a reszelt sajttal megszórom.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

 

  • Fél kg pizzatészta
  • 15 dkg parizer
  • 15 dkg morzsolt kukorica
  • 20 dkg reszelt sajt
  • oregano
  • olaj

 

Elkészítés:

 

A kiolajozott tepsibe beleterítem a tésztát, majd beborítom a vékony parizer szeletekkel, és a fagyasztott, vagy konzerv kukoricával. Megszórom a reszelt sajttal, oreganoval, majd a forró sütőben készre sütöm.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszike, fincsi lehet...Puszi, Hajni

No, nem kell rögtön megijedni e fura étel nevétől - igen ízletes.

 



Hozzávalók:



½ kg sárgaborsó vagy csicseri borsó liszt
2 dl joghurt
1 kk. kömény
1 kk. mustármag
1 kk. chili por
1 kk. garam maszala
kis darab gyömbér
1 db erős zöldpaprika
asafoetida

olaj a sütéshez



Elkészítése:

Keverje össze a lisztet, garam maszálát, sót, chili port, egy kevés joghurtot és vizet, készítsen sűrű palacsintatésztát.
Süsse meg a palacsintákat, vágja fel kockákra, és tegye félre.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu