Gasztro: KARÁCSONYRA - Habkarika 2.

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az ehető díszek napjainkabn mintha kissé háttérbe szorulnának. Pedig a változatosságot egyre többen igénylik a karácsonyfa megjelenését illetően. Ami pedig ehető, az környzetbarát mód változatos.

 



Egy korábbi írásomban javasolatam a karácsonyfára dísznek a Habkarikát és a mézeskalácsot. Akkor többen kérték, én pedig ígértem a receptet.
Ezúttal a habkarikáét adom közre, nmert karácsoyni mézesből anyni van, hoyg vagy csoportosítanom, vagy szelektálnom kell...

3 tojásfehérjét a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk. 15-20 dkg cukrot apránként belekeverünk és addig verjük tovább, amíg a késvágás látható marad benne. A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és kivajazott tepsire (kb. 6 cm átmérőjű) karikákat nyomunknk.
Díszíteni lehet erre a célra kapható tarka cukoka darával. Színezni is lehet, de ha környzeetbarát mód akarunk eljárni, akkor erre a célra legfeljeb pár csepp bodza, vagy feketeribizli lét - vagyis természetes anyagokat - használjunk.
Pár órát száradni hagyjuk, majd előmelegített sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük.
Villanysütőnél: 100-120 C, gázsütőnél 1-2-es fokozat, sütési idő: 120-140 perc.

Címkék: alkohol bejgli dió lovaseva habcsók habkarika hagyomány ital karácsony lovas Éva puncs régi süti édes ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu