Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Házilag sokkal olcsóbb!
Hozzávalók:
6-7 tojás fehérje
1 evőkanál citromlé
1/2 kiló porcukor
Extrán, színezve:
néhány csepp
szederlé, vagy
házi bodzalekvár leve, vagy
feketeribizlilé, vagy
meggylé, vagy
nescaféból parányi vízzel kevert erős, híg pép
Extrán, csokival, mázzal:
1 tábla tortabevonó csoki, vagy házilag kézített keményre dermedő máz
+ Tipp: meg lehet szórni darált dióval, kókusz reszelékkel, is.
Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá, közben adjuk hozzá apránként a porcukrot, a citromlevet, és, ha akarjuk, a színezőanyagokat. Gőz fölött verjük tovább, míg sűrű, fényes massza nem lesz belőle. Ekkor töltsük habnyomóba, és formázzunk belőle karikákat , oválisokat, esetleg szívet egy tepsibe. (Előnyös, ha van alatta szilikon sütőlap.) Előmelegített, langyos sütűben szikkasszuk, bő egy órát. Vigyázat! Sütni nem szabad!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KARÁCSONYRA - Habkarika 3.
KARÁCSONYRA - SÜTI -Zserbó
KARÁCSONYRA - Habkarika 2.
KARÁCSONYRA - Gyümölcsös habcsók