Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
a töltelékhez
1 zsömle,
1 tojás,
1 pici fej nagyon apróra vágott hagyma,
só,(vegeta)
örölt bors,
majoranna,
petrezselyemzöld;
a leveshez
4 karalábé,
2 szál sárgarép,
1 fehérrépa,
1 kis tejföl,
1 ek (liba)zsír,
1 ek liszt,
só, (vegeta),
petrezselyezöld
Először elkészítjük a tölteléket: forralt tejben (ha nincs, lehet vízben is) megáztatjuk, majd kinyomkodjuk a zsemlét, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
Közben meghámozzuk a karalábékat, meg a répákat, és kb másfél liter vízben, lapos lábasban feltesszük főni. Ha forr, megsózzuk, és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük a zöldféléket. (Ha a karalábék nagyok, a répákat később is beletehetjük, nehogy szétfőjenek) Amikor a karalábé már puha, kivesszük a léből, vájóval, vagy kiskanállal kivájjuk, és az üregeket a töltelékkel megtöltjük.
A levest újra felforraljuk, bele rakjuk a kivájt karalábéforgácsot, és a megtöltött karalábékat. Lassú tűzön még 15 percig forraljuk, majd kiszedjük a karalábékat és világos rántással besűrítjük a levest.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
LEVES - Káposztalé
VEGA LEVES - Sajtos krumpli
LEVES - Csalán - EGÉSZSÉGES!!
LEVES - Gombaleves