Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kategória: | Vegetáriánus ételek |
Hozzávalók: | 200 g lencse
1+1 közepes fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 400 g karfiol 400 g brokkoli 150 g sárgarépa 2 ek olaj 2 kk curry/kurkuma 1 kk ételízesítő 2 dl tejföl 1 csapott ek. rizsliszt só bors 1 szelet piros húsú paprika 1 menta-/petrezselyembóbita |
Elkészítés: | A lencsét átválogatjuk,
leöblítjük, 1 órára beáztatjuk hideg vízbe, majd az áztatólében
feltesszük főni. A lencséhez adjuk a babérlevelet, a meghámozott
fokhagymát és az egyik fej hagymát, só nélkül, félig lefedve puhára
főzzük (30 perc). Közben a karfiolt és a brokkolit kisebb rózsákra
bontjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgarépát meghámozzuk,
felkarikázzuk. A maradék 1 fej hamgymát finomra vágjuk, és üvegesre
fonnyasztjuk az olajban. Megszórjuk a curryvel/kurkumával, hozzáadjuk a
sárgarépát és az ételízesítőt, 2 percig pirítjuk. Aláöntünk 3 dl vizet,
felforraljuk, aztán beletesszük a karfiolt és a brokkolit, fedő alatt
12-15 percig főzzük.
A lencsét leszűrjük. Elkeverjük a tejfölben a rizslisztet, a zöldségekhez adjuk, 2-3 percig főzzük-sűrítjük, végül beleforgatjuk a lencsét, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és éppen csak átforrósítjuk. Nem túl mély tálba szedjük, tetejét néhány paprikacsíkkal és menta-/petrezselyembóbitával díszítjük. Köretként vagy egytálételként kínálhatjuk. |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
OLCSÓ VEGA EGYTÁL - Gombás palacsintatál
OLCSÓ VEGA - Krumpli zöld mártással 2.
OLCSÓ VEGA - Krumpli zöld mártással 1.
VEGA FELTÉT - Brokkolis krumplifasírt