Gasztro: SÜTI - Baklava - B. Szabolcs Csaba receptje

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Eredeti hazájában a baklava ára kilónként ötezer forint

 





A mediterrán országok ismert csemegéje a baklava. Előrebocsátom, hogy nagyon édes!



Amit nálunk árulnak, nem is emlékeztet az eredetire. Mivel pedig nem spórolják ki belőle a hozzávalókat, az ára lehet akár 5 000 Ft is kilónként.



Nos, akkor lássuk, hogyan készül!



Először is rétestészta kell hozzá. Ha már elfelejtettük, miképpen készül, lehet a boltban mirelitet kapni, ami majdnem olyan jó, mint a hagyományos. Három, vagy négy réteg vajazott réteslap kerül egymásra a tepsibe, erre jön rá a töltelék egy része. Ez a következő: durvára őrölt dió, mandula, pisztácia, méz, kevés fahéj és rózsavíz. Ezt réteslapokkal fedjük, melyre újabb réteg töltelék kerül. A töltelékből vékony réteget tegyünk!



Vajazott réteslap, töltelék egymás után, ameddig elfogy. Réteslappal fejezzük be.



Mehet a sütőbe, de előbb tetszetős formájú szeletekre vágjuk, mert megsülve csak törik.



25 – 30 perc sütés 180 fokon. Ne felejtsük el a tepsi alját jól bevajazni, mielőtt a lapokat beletesszük.



Mennyiségeket nem írtam, mert az tájról, tájra, sőt házról házra változik és az egyéni íz igénytől függ.



Azért, bármilyen receptet választunk is, mert számtalan leírás forog fenn, ne felejtsük, hogy nehezen érjük utol az eredeti, török vagy arab cukrászok baklaváját.


 

forrás: Nannyó konyhája

Címkék: desszert elkészít főz gasztro gasztronómia konyha lovas Éva lovaseva olcsó recept szakács séf süti takarékos tojás torta tálal édes étel íz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu