Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
GESZTENYÉS PULYKALEVES
10 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 evőkanál vegeta, 1 csapott evőkanál liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, késhegynyi őrölt szerecsendióvirág, 1 evőkanál olaj.
Hozzávalók: 50-60 dkg pulykaaprólék,
ízlés szerint őrölt fehér bors,
A megtisztított pulykaaprólékot kis darabokra vágom, és a felforrósított
olajra, kuktafazékba teszem. Gyorsan átpirítom mindkét oldalán, rászórom a
vegetát, és azonnal ráöntök 1,5 l vi-zet. A kuktát lezárom. A jelzéstől
(sípolástól) számított 30 percig kis lángon főzöm. Ezután a levest leszűröm,
a húst kicsontozom és metéltre vágva visszateszem a levébe. A
szerecsendió-virággal és a törött fehér borssal fűszerezem, és újra
felforralom. Közben a gesztenyemasszát a tejszínnel összetöröm, simára
keverem, majd hozzákeverem a lisztet és a tejfölt is. Ezután kevés levessel
kissé felhígítom, majd folytonos keverés közben behabarom vele az ételt. Jól
összeforralom, végül a nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve,
a tűzről lehú-zom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Mézes krémes (grízkrémmel)
KARÁCSONY - Nemezeti menü -hagyományok, avagy hol, mit szokás enni Karácsonykor?
KARÁCSONYRA - Gesztenyés pulyka
KARÁCSONYRA - Gesztenyés töltött pulyka almával, libamájpürével