Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
GESZTENYÉS PULYKAMELL
Hozzávalók:
70-75 dkg-os pulykamellfilé (vagyis kicsontozott
pulykamell-darab),
15 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édes),
1 csirkemáj,
10 dkg gomba,
5 dkg füstölt szalonna,
1 zsemle,
3 tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
késhegynyi reszelt szerecsendió,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olaj,
ízlés szerint só.
A pulykamellet lapjában vékony szeletekre vágom, majd egy alufólialapon úgy
helyezem el a szeleteket, hogy félig egymást elfedjék, így egy összefüggő
nagy lapot kapok. Megsózom és félreteszem. A töltelékhez a tojásokat
felverem, hozzáteszem a szétmorzsolt gesztenyemasz-szát, az elkapart májat,
a nagyon finomra összevágott, vagy pépesített nyers gombát, az apró kockákra
vágott füstölt szalonnát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, valamint a
nagyon ap-róra darabolt zsemlét. Az egészet alaposan összekeverem és néhány
percig pihentetem. A hús-lapra felkenem a tölteléket, majd úgy csavarom fel,
mint a rétest szokás. Egy alufólialapot megolajozok, ráfektetem a tekercset,
és becsomagolom. Előmelegített forró sütőbe tolom és közepes hőfokon 45
percig sütöm. A fóliában hagyom kihűlni, ezután átcsomagolom és egy napig
dermesztem. Tálalás előtt ujjnyi vastag, szép ferde szeletekre vágom és
gyümölcsökkel, például narancsgerezdekkel vagy lecsöpögtetett
őrszibarackbefőttel, szilvakompóttal tálalom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Mézes krémes (grízkrémmel)
KARÁCSONY - Nemezeti menü -hagyományok, avagy hol, mit szokás enni Karácsonykor?
KARÁCSONYRA - Gesztenyés pulyka
KARÁCSONYRA - Gesztenyés töltött pulyka almával, libamájpürével