Gasztro: OLCSÓ EGYTÁL - Slambuc - BOGRÁCSOS

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 182 fő
  • Képek - 269 db
  • Videók - 153 db
  • Blogbejegyzések - 550 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 10 db

Üdvözlettel,

Gasztronomia vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

  • 25 – 30 dkg füstölt húsos szalonna
  • egy nagy vöröshagyma
  • 4 szem krumpli
  • 25 – 30 dkg lebbencs tészta
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • só, bors, vegeta, gulyáskrém

 

Elkészítés:

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a bográcsban lassú tűz fölött pirítjuk. Pár perc után (nehogy a szalonna barnára égjen) egy közepes fej apróra vágott hagymát teszünk hozzá, és üvegesre pároljuk.
  2. 10-15 perc után levesszük a tűzről, belekeverünk egy kávéskanálnyi pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, és rögtön mehet is bele 4 közepes nagyságú, apró kockára vágott krumpli. Ízesítjük sóval, borssal, vegetával.
  3. Amikor a krumpli félig megfőtt, beletördelünk a vízbe 25 -30 dkg lebbencs-tésztát. Jól morzsoljuk szét a kezünkkel a tésztadarabokat, ne ragadjanak össze, mert az összeragadt darabok közepe nyers marad. Annyi forró vizet öntünk hozzá, hogy a tésztát épp ellepje. Óvatosan kevergetve lassú tűzön főzzük, szükség szerint ízesítjük
    ekkor tesszük bele a többi pirospaprikát is.
  4. Amikor a tészta megpuhult és elfőtte a vizet, már csak óvatosan kevergessük. Kicsit leragad a végén, de nem baj, az a legfinomabb része, amit a bogrács aljáról kapargatunk fel. A végére éppen csak pislákoló parazsat hagyjunk, máskülönben leég az alja és csak elszenesedett darabokat tudunk felkapargatni.

 

Címkék: elkészít főz gasztro gasztronómia konyha lovas Éva lovaseva olcsó recept szakács séf takarékos tojás tálal étel íz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon tetszik a klubod!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu