Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
- 22 dkg feldarabolt keserű csokoládé
- 15 dkg barna cukor
- 3 evőkanál víz
- 17 dkg puha vaj
- 2 dkg őrölt mandula
- 3 ek. Liszt
- 5 tojás sárgája és fehérje különválasztva
- 10 dkg hámozott mandula
- késhegynyi sütőpor
- porcukor
- tejszínhab, friss gyümölcsök
Elkészítése
Vajazz
ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát. A csokit a vízzel kis lábasban,
alacsony lángon, állandó keverés mellett olvaszd fel. Tovább kevergetve
add hozzá a cukrot, míg az is el nem olvad, majd vedd le a tűzről. A
vajat kis adagokban add hozzá és a még meleg, olvadt csokiba keverd
bele. Dolgozd bele a mandulát, a lisztet, és a sütőport is! A
tojássárgáját is ekkor tedd hozzá, majd az egészet alaposan keverd
össze.
A tojásfehérjéből
verj kemény habot, és egy fakanállal óvatosan keverd hozzá a
csokimasszához. Keverd bele a darabos mandulát is, majd az egész masszát
öntsd a kivajazott tortaformába.
A
sütit 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süsd, amíg jól
felemelkedik, és a süti teteje be nem repedezik. Hagyd kicsit hűlni (kb.
30 perc). Ezután szórd meg a tetejét porcukorral! Tejszínhabbal és
friss gyümölcsökkel tálald!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Hájas kifli
SÜTI - Csodakifli
HÚSVÉTRA SÓS SÜTI - Sonkás "beigli"
TORTA - Mákos-mandulás