Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. Kilisztezünk vékonyan egy 26 cm átmérőjű csatos tortakarikát.
2. Az összes hozzávalót mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő a sóval és a cukorral közvetlenül ne érintkezzen, majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ha a dagasztás kétharmadánál azt látjuk, hogy nem tudunk sima felületet adni a tésztának, mert foszlik, szakad, kevés tejet dagasszunk még a tésztába.
3. Ezután takarjuk le a tésztát nedves konyharuhával, és 30-50 perc alatt kelesszük duplájára.
4. Vékony liszten hosszúkás téglalapra (kb. 30x40cm-re) nyújtjuk a tésztát, és vékonyan ecseteljük meg vízzel.
5. Egy nagylyukú reszelővel reszeljük rá a marcipánt, majd egyenletesen hintsük el rajta az alaposan lecsurgatott meggybefőttet.
6. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd csigává tekerjük, és a hajtással lefelé az előkészített tortaformába tesszük.
7. Ismét kb. 30-50 percen át kelesztjük a kalácsot, majd egésztojással megkenjük, és előmelegített 170 C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
8. Kihűlés után szeleteljük.
(desszert.eu recept)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
SÜTI - Hájas kifli
SÜTI - Csodakifli
HÚSVÉTRA TORTA - Mandulás csoki
HÚSVÉTRA SÓS SÜTI - Sonkás "beigli"