Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gasztronomia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gasztronomia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Stíriai metélt
50 dkg tehéntúró
20 dkg liszt
4 tojás
4 dkg vaj
3 dl tejföl
citromhéj, mazsola
10 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
só
1 kiskanál olaj vagy zsír
1 ek zsemlemorzsa
Az áttört túróval, egy tojással, a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, ujjnyi metéltekre vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk.
A vajat a 3 tojássárgájával, cukorral, tejföllel, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal jól elkavarjuk, hozzáadjuk a mazsolát és a felvert tojáshabot. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük és kikent, morzsával hintett tepsiben ( vagy sütőpapíron ) előmelegített sütőben pirosra sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!